ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Army 2021 | Το υποπολυβόλο PPK-20 της Kalashnikov για πιλότους μαχητικών
Defence Redefined
Published on 25/08/2021 at 15:45

Άνοιξε τις πύλες του το διεθνές φόρουμ και έκθεση στρατιωτικού υλικού Army 2021, το οποίο διοργανώνει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε συνεργασία με την Rosoboronoexport, τον ρωσικό κρατικό οργανισμό ο οποίος ασχολείται με τις εξαγωγές ρωσικού στρατιωτικού υλικού. 

Στην έκθεση, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες που διοργανώνονται διεθνώς, παρουσιάζονται νέα οπλικά συστήματα ή αναβαθμισμένες εκδόσεις όλων των συστημάτων της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας. 

Η γνωστή εταιρεία Kalashnikov παρουσίασε φέτος μια ευρεία γκάμα ατομικού οπλισμού μεταξύ αυτών τα τυφέκια AK-19, το υποπολυβόλο PPK-20 για τους πιλότους μαχητικών και ελικοπτέρων, τη νέα καραμπίνα AKV ενώ στην έκθεση παρουσιάστηκαν και άλλα μοντέλα της ρωσικής βιομηχανίας όπως το τυφέκιο εφόδου ASM και το τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή VSSM της Tula arms. 

Διαβάστε επίσης: Kalashnikov ΑΚ-19 | Η εξαγωγική έκδοση του ΑΚ-12 (VIDEO)

Ακολουθεί παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών του υποπολυβόλου PPK-20.

Kalashnikov PPK-20 

  • Διαμέτρημα: 9×19 χιλ
  • Δραστικό βεληνεκές: 50 μέτρα
  • Χωρητικότητα γεμιστήρας: 30 φυσίγγια
  • Βάρος: 2,9 κιλά
  • Ρυθμός Βολής: 750 φυσίγγια/λεπτό

Το υποπολυβόλο PPK-20 αποτελεί την εκσυγχρονισμένη έκδοση του PP-19 Vityaz και συνδυάζει μέρη του κορμού και του χειροφυλακτήρα του AK-19. Χρησιμοποιεί όλη την γκάμα φυσιγγίων του διαμετρήματος του, όπως σταθερά 9Χ19 φυσίγγια ή 7N21 για περισσότερη διατρητικότητα. Είναι εξοπλισμένο με πτυσσόμενο και αναδιπλούμενο κοντάκι, μπορεί να ενισχυθεί με σιγαστήρα, καταδείκτη λέιζερ και ράβδο Picatinny. 

Θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε μικρές αποστάσεις και σε μάχη κατοικημένων ενώ παρουσιάζεται ως το όπλο που θα εξοπλιστούν οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ατομικό όπλο από προσωπικό οχημάτων ή ομάδες ειδικών δυνάμεων που δρουν σε αστικό περιβάλλον. Λόγω του μεγέθους του πορεί να μεταφερθεί εύκολα σε τσάντες ακόμα και σε ρουχισμό.

Οι δοκιμές του όπλου συνεχίζονται για περαιτέρω αλλαγές και προσαρμογές, ώστε η Kalashnikov να προχωρήσει στην παραγωγή.

Διαβάστε επίσης: Kalashnikov ΑΚ-12 | Τα χαρακτηριστικα του πολυδιαφημιζόμενου τυφεκίου

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This