ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ADSB – EDGE GROUP | 3,5 δισεκατομμύρια AED για κατασκευή τεσσάρων ΠΑΘ Falaj-3 στο Ναυτικό των ΗΑΕ
Defence Redefined
Published on 22/05/2021 at 18:42

Η Abu Dhabi Ship Building (ADSB), μέλος της EDGE GROUP των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ντιρχάμ (AED) που αντιστοιχεί σε περίπου 782 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή τεσσάρων Περιπολικών σκαφών Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) τύπου “Falaj 3”.

Το νέο συμβόλαιο το οποίο έλαβε η εταιρεία από το Υπουργείο Άμυνας και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΑΕ είναι η μεγαλύτερη παραγγελία που έχει λάβει ποτέ η ADSB.

Ο Khalid Al Breiki, πρόεδρος της ADSB και Πρόεδρος στο Mission Support της EDGE δήλωσε : “Αυτή η παραγγελία αντιπροσωπεύει μια ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ADSB από το Υπουργείο Άμυνας και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΑΕ. Το συμβόλαιο θα παρέχει στην εταιρεία μια πλατφόρμα για βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξη, διατηρώντας παράλληλα στρατηγικά εθνικά περιουσιακά στοιχεία που είναι κρίσιμα για την άμυνα των ΗΑΕ.”

Διαβάστε επίσης: IDEX 2021 | Πετρίδης και Ζερβάκης ενημερώθηκαν για οπλικά συστήματα – Συνάντηση με την Στρατιωτική ηγεσία των ΗΑΕ

H ADSB είχε κατασκευάσει προηγουμένως κορβέτες κατηγορίας “Baynunah” του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΑΕ, η τελευταία από τις οποίες παραδόθηκε το 2017. 

Κορβέτα κλάσης “Bayunah” ©ADSB

Το ΠΑΘ “Falaj-3” σύμφωνα με την εταιρεία είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο σκάφος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή ενός ευρέως φάσματος αποστολών συμπεριλαμβανομένων και της προστασίας κρίσιμων θαλάσσιων υποδομών.

 

Παρόλο που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα υπόψη σκάφη, από τις σχεδιαστικές απεικονίσεις της εταιρείας φαίνεται ότι μπορούν να εξοπλιστούν με αντιπλοικά βλήματα, σύστημα εγγύς προστασίας τύπου RAM καθώς και ναυτικό πυροβόλο. Σημειώνεται επίσης ότι προηγούμενα μοντέλα ΠΑΘ της ADSB αναφέρεται ότι έχουν μήκος από 65-70 μέτρα και μπορούν να φέρουν μέχρι και 42 άτομα προσωπικό. 

Διαβάστε επίσης: Κορβέτα “Θεμιστοκλής” | Με την συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ |  Φωτογραφίες & VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This