ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Κορβέτα “Θεμιστοκλής” | Με την συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ |  Φωτογραφίες & VIDEO

Defence Redefined
Published on 23/06/2020 at 11:18

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Χρήστο Μαζανίτη και άρθρο του στο Realnews, υπογράφηκε η επίσημη συνεργασία μεταξύ των Ναυπηγείων Σύρου και των Ισραηλινών Ναυπηγείων, στην Χάιφα, για την ναυπήγηση στην Ελλάδα της κορβέτας “ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ”. 

‘Οπως αναφέρει το δημοσίευμα “Υπό το φως της συμμαχίας των κρατών της Ανατολικής Μεσογείου, την 16η Ιουνίου 2020 υπεγράφη μεταξύ της ONEX Neorion Shipyards, μιας αμερικανικής εταιρείας με δραστηριότητες στην Ελλάδα, και της Israel Shipyards Ltd συμφωνία για τη συμπαραγωγή του υπερσύγχρονου σκάφους.”

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Realnews,  έχει γίνει πρόταση στο Πολεμικό Ναυτικό για την ναυπήγηση 7 κορβετών, με μακροχρόνιο πρόγραμμα χρηματοδότησης, μία συμφωνία που επαναβεβαιώθηκε σε προφορικό επίπεδο στο πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ισραήλ. Πλέον, το επόμενο στάδιο είναι το Πολεμικό Ναυτικό να αναλάβει τις συζητήσεις για την τελική διαμόρφωση του φόρτου οπλικών συστημάτων και ηλεκτρονικών που θα φέρει.

Ο σχεδιασμός της κορβέτας “ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ” θα φέρει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της επόμενης γενιάς σκαφών. Είναι ένα σκάφος πολλαπλών χρήσεων, με μήκος 72 μέτρα και εκτόπισμα περίπου 800 τόνων. Η νέα κορβέτα θα ταξιδεύει με ταχύτητα πλεύσης 12-18 κόμβων (παρατεταμένη ταχύτητα 28 κόμβοι) ενώ η μέγιστη ταχύτητα της ξεπερνά τους 30 κόμβους. Η αυτονομία του σκάφους θα είναι 21 ημέρες. Μπορεί να φιλοξενήσει μεσαίου μεγέθους ελικόπτερο και υποστηρίζει επίσης μοναδικές δυνατότητες ανάπτυξης μονάδων Ειδικών Δυνάμεων. Η κορβέτα “ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ” περιλαμβάνει state-of-the-art όπλα και ηλεκτρονικά συστήματα o οποίος μπορεί να βεβαίως να προσαρμοστεί ειδικά στις απαιτήσεις των πελατών. Το πλοίο θα μπορεί κινείται με δύο μηχανές MTU 16V1163M94 και θα μεταφέρει πλήρωμα 45 ναυτών πλέον 20 επίλεκτων στρατιωτών.

Μπορεί να αναλάβει μεταξύ άλλων αποστολές επιτήρησης συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ο οπλισμός της κορβέτας “ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ” θα απαρτίζεται από εκτοξευτές αντιβαλλιστικών πυραύλων, πυραύλους επιφανείας-επιφανείας, ναυτικό πυροβόλο μέχρι 76mm, τηλεχειριζόμενο σταθεροποιημένο σύστημα ναυτικού πυροβόλου έως 30mm, ηλεκτρονικά μέσα υποστήριξης και ηλεκτρονικά αντίμετρα, προηγμένο ραντάρ αναζήτησης πολλαπλών λειτουργιών και βαριά πολυβόλα. Η κορβέτα θα είναι επίσης εξοπλισμένη με ένα προηγμένο σύστημα ημερήσιας και νυχτερινής παρατήρησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο “ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ” είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τους διεθνείς κανονισμούς που αφορούν τη σταθερότητα, την κατασκευή του κύτους, τα συστήματα πλοήγησης, κ.λπ.

Δείτε το επεξηγηματικό βίντεο για την κορβέτα “ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ”: 

 

Διαβάστε επίσης: Η έκτη SUPER VITA κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ καταπλέει στην Σαλαμίνα. Τις επόμενες ημέρες η επίσημη παραλαβή της

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This