Κύπρος | Ελληνικά αεροσκάφη F-16 και Σαμιώτες Εθνοφύλακες στην άσκηση ΙΡΙΣ 2024
Defence Redefined
Published on 10/10/2024 at 16:56

*Χρίστος Λοΐζου

Μαχητικά αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας επιχείρησαν στον εναέριο χώρο της Κύπρο στα πλαίσια της ΤΑΜΣ ΙΡΙΣ 2024. 

Συγκεκριμένα, κατά την τελική φάση της άσκησης στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού, δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν πτήση πάνω από τον χώρο διεξαγωγής της άσκησης, εκτελώντας εικονικές βολές κατά το σενάριο της άσκησης, το οποίο περιελάμβανε αμυντικές επιχειρήσεις για απόκρουσε εχθρικής επίθεσης, ενέργειες σταθεροποίησης, προκαταρκτικές ενέργειες και αντεπίθεση για ανακατάληψη κατεχόμενων εδαφών.

Επιπλέον, στα πλαίσια της άσκησης, πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις εθνοφυλάκων σε κατοικημένες περιοχές, στις οποίες συμμετείχαν και οχήματα τα οποία εξόπλισαν οι ίδιοι οι εθνοφύλακες, οι οποίοι εκπαιδεύονται και σε εθελοντική βάση. Συμμετείχαν επίσης εθνοφύλακες από την Ελλάδα, από το Τάγμα Εθνοφυλακής Σάμου.

Διαβάστε επίσης: ΤΑΜΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 2/2024 | Συμμετοχή Εθνοφυλάκων από την Κύπρο μαζί με την 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού – Φωτογραφίες

Η παρουσία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και τμημάτων Εθνοφυλακής από την Ελλάδα σε διακλαδικές ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς είναι ιδιαίτερα θετική καθώς ενισχύει την διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ είναι εξαιρετικά επωφελής σε ζητήματα επιχειρησιακού, τακτικού αλλά και στρατηγικού επιπέδου.

Διαβάστε επίσης: Εθνοφύλακες από την Κρήτη συμμετείχαν στην ΤΑΜΣ ΙΡΙΣ 2022 στην Κύπρο – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This