Γερμανία | Επιτυχής επίδειξη Συνεργασίας UMUM-T
Defence Redefined
Published on 13/09/2024 at 14:33

Η Μονάδα Καινοτομίας στον Κυβερνοχώρο των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει επιτύχει ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατιωτική τεχνολογία με την επιτυχή επίδειξη Συνεργασίας μεταξύ Μη Επανδρωμένου Αεροχήματος (UAV) και Μη Επανδρωμένου Οχήματος εδάφους (UGV) (Unmanned-Unmanned Teaming – UMUM-T) για πρώτη φορά στη Γερμανία. 

Αυτό το επίτευγμα, προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Quantum Systems και της ARX Robotics, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προόδου στην ανάπτυξη προηγμένης τεχνολογίας drone.

Διαβάστε επίσης: THeMIS UGV | Όταν βρέθηκε στην Κύπρο στα πλαίσια του LynkEUs

Η επίδειξη, που πραγματοποιήθηκε στο Τεχνικό Κέντρο Αεροσκαφών και Αεροναυτικού Εξοπλισμού των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέδειξε τις δυνατότητες αυτής της καινοτόμου ιδέας. 

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, ένα Μη Επανδρωμένο Όχημα εδάφους (UGV) Gereon της ARX έφερε μία επιφάνεια ελλιμενισμού drone (Drone-Port), από το οποίο αναπτύχθηκε ένα drone Vector της Quantum Systems, για μια αποστολή αναγνώρισης. Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του, το drone επέστρεψε με ασφάλεια και προσγειώθηκε στο Drone-Port.

Αυτή η επιτυχημένη επίδειξη επιτρέπει την επέκταση του επιχειρησιακού εύρους των αναγνωριστικών drones και τη μείωση των κινδύνων για τους χειριστές drones.

Αν και η ιδέα του συνδυασμού επίγειων και εναέριων μη επανδρωμένων πλατφορμών βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη, οι δυνατότητες τέτοιων συστημάτων που βασίζονται σε λογισμικό και υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη είναι τεράστιες.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Τα στρατεύματα λαμβάνουν 3D εκτυπωμένα UAV από τη Γερμανία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This