ΙΣΤΟΡΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

28 Μαΐου 1988 | Τούρκος υπαξιωματικός δολοφονεί τον άοπλο εθνοφρουρό Χαράλαμπο Χαραλάμπους
Defence Redefined
Published on 28/05/2021 at 17:30

Στις 28 Μαΐου 1988, γύρω στις 07:00 το πρωί ο εθνοφρουρός Χαράλαμπος Χαραλάμπους μαζί με τον συνάδελφό του Γιάννη Καλλέσιη και τους άλλους στρατιώτες του φυλακίου “Οξού” στην Αθηένου, όπου υπηρετούσαν την στρατιωτική τους θητεία, άκουσαν φωνές, από παρακείμενο σπίτι απέναντι από το φυλάκιο τους. 

Ένας Τούρκος υπαξιωματικός είχε εισέλθει παράνομα σε μια οικία. Οι άοπλοι εθνοφρουροί έσπευσαν αμέσως να προσφέρουν βοήθεια μη υπολογίζοντας τον κίνδυνο που παραμόνευε. Ο Τούρκος εισβολέας, ο οποίες είχε λιποτακτήσει στις ελεύθερες περιοχές, εξερχόμενος του σπιτιού, μόλις αντίκρυσε τους εθνοφρουρούς άρχισε να πυροβολεί με απανωτές ριπές.

Τότε ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους πέρασε από τη ζωή στην αθανασία, πέφτοντας νεκρός από τα πυρά του Τούρκου υπαξιωματικού. Ο Γιάννης Καλλέσιης από τα πυρά τραυματίστηκε σοβαρά. 

Αμέσως η Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ) , με αιφνιδιαστική επιχείρηση, περικύκλωσε την οικία και εξουδετέρωσε τον Τούρκο υπαξιωματικό. Η επιχείρηση υπήρξε μια από τις σημαντικότερες της Μ.Μ.Α.Δ.

Ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους ήταν το πρώτο από τα πέντε παιδιά του Τάσου και της Παναγιώτας και γεννήθηκε στην Ξυλοφάγου. Καταγόμενος από αγροτική οικογένεια, ήταν προικισμένος και διακρινόταν από την ευγένεια, την καλοσύνη και την προθυμία του. Αποφοίτησε με άριστα από την Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας και το μέλλον του προδιαγραφόταν λαμπρό.

Στην κοινότητα της Αθηένου, δίπλα από το φυλάκιο της “Οξούς” βρίσκεται μνημείο που ανεγέρθηκε στη μνήμη του Χαράλαμπου Χαραλάμπους.

Διαβάστε επίσης: Θεόφιλος Γεωργιάδης | 27 Χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This