1η Μικτή Σειρά Σχολείου Όπλων Τακτικής | Διαμόρφωση αντίληψης σε σύνθετο επιχειρησιακό περιβάλλον
Defence Redefined
Published on 13/12/2022 at 16:36

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε, στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, η τελετή αποφοίτησης της 1ης Μικτής Σειράς του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) για το έτος 2022. Τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες απένειμε ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας, παρουσία του Διοικητή ΚΕΑΤ, Σμηνάρχου (Ι) Ματθαίου Κανουπάκη.

Συνολικά εκπαιδεύτηκαν 23 στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, 4 στελέχη του Στρατού Ξηράς και 2 στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Σκοπός του Σχολείου είναι να προάγει τη συνεργασία, την ομαδικότητα και την ανάπτυξη κοινής τακτικής σκέψης, να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση, εξασφαλίζοντας τη δημιουργία μαχητών, με υψηλή αντίληψη στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον πολλαπλών στόχων και απειλών, με ευελιξία προσαρμογής σε σύνθετες τακτικές μάχης.

Το ΣΟΤ ιδρύθηκε το 1976 ως απαίτηση για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού κέντρου παροχής προηγμένης επιχειρησιακής πτητικής εκπαίδευσης στην εναέρια μάχη. Η Μικτή Σειρά Αεροσκαφών και η Σειρά Ελικοπτέρων (Ε/Π) αποτελούν τις πιο γνωστές σε διάρκεια και ένταση εκπαιδεύσεις που εκτελούνται στο Σχολείο Όπλων Τακτικής. 

Παράλληλα, το ΣΟΤ παρέχει και θεωρητική εκπαίδευση με σκοπό την επιμόρφωση των στελεχών σε επιχειρησιακά και εξειδικευμένα θέματα, έχοντας ως βασικό γνώμονα τη συνεχή προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης των γνώσεων του προσωπικού των τριών κλάδων των ΕΔ. Η θεωρητική εκπαίδευση έχει τη μορφή είτε εκπαιδευτικών σειρών και σεμιναρίων στην έδρα του σχολείου, είτε εξαγωγής διδαγμάτων (Lessons Learned – Identified Recommendations for Improvement), τα οποία εκδίδονται μετά την ολοκλήρωση κάθε εκπαιδευτικού κύκλου. Έτσι, πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση μια σειρά Σεμιναρίων-Σειρών όπως COMAO, τρωτότητας στόχων, πληροφοριών, Αρχηγών σχηματισμού κ.α..

Πηγή: ΓΕΑ

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Η Πολεμική Αεροπορία διοργάνωσε το 1ο Διεθνές Αεροπορικό Συνέδριο στην Κύπρο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This