Χριστοδουλίδης | Αναβάθμιση των ΣΥΟΠ και μισθολογικά – Αύξηση επιδόματος σε σπουδαστές παραγωγικών σχολών
Defence Redefined
Published on 01/05/2024 at 18:54

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, επισκέφθηκε το στρατόπεδο «Υποστράτηγου Τάσου Μάρκου» στην Κλήρου, όπου ο Πρόεδρος εξήγγειλε αναθεώρηση των όρων εργοδότησης, ανέλιξης και μισθολογικής αναβάθμισης του θεσμού των Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) και την επαναφορά του ύψους του επιδόματος σε σπουδαστές στις Παραγωγικές Σχολές της Ελλάδος.

Για τη δική μας Κυβέρνηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της Εθνικής Φρουράς ξεκινά από όλους εσάς, τους κληρωτούς και τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς». «Όπως είχα υποσχεθεί πριν από την εκλογή μου, προχωρούμε με την επίλυση ενός θέματος που γνωρίζω πολύ καλά ότι απασχολούσε την Εθνική Φρουρά, είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

«Όλα τα αρμόδια Υπουργεία συμφώνησαν στην αναθεώρηση των όρων εργοδότησης, ανέλιξης και μισθολογικής αναβάθμισης του θεσμού των ΣΥΟΠ (Συμβασιούχων Οπλιτών), ενός θεσμού που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας για να λειτουργήσουμε ένα ημιεπαγγελματικό στρατό», εξήγησε.

«Στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες δεν αφορούν μόνο νέα στελέχη που θα εργοδοτηθούν στην Εθνική Φρουρά ως ΣΥΟΠ, αλλά και όλους εσάς που υπηρετείτε σήμερα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «οι αποφάσεις μας είναι στη βάση της συζήτησης και του διαλόγου που είχε η Κυβέρνηση με όλους εσάς».

Την ίδια στιγμή, συνέχισε ο Πρόεδρος, αποφασίσαμε να επαναφέρουμε το ύψος του επιδόματος σε σπουδαστές στις Παραγωγικές Σχολές της Ελλάδος. Ανέφερε ότι «το επίδομα είχε μειωθεί κατά 50% το 2013 και σήμερα το ποσό διπλασιάζεται, γιατί θεωρούμε την εκπαίδευσή σας στις Παραγωγικές Σχολές ως ιδιαίτερα σημαντική».

«Είμαι εδώ σήμερα σε ένα στρατόπεδο στο οποίο είμαι σίγουρος ότι είστε υπερήφανοι που υπηρετείτε. Το στρατόπεδο φέρει το όνομα του Τάσου Μάρκου, ενός ήρωα της Κυπριακής Δημοκρατίας και θεωρώ ότι όλοι γνωρίζετε την πορεία του για να υπηρετείτε σε αυτή τη μονάδα. Στέλνει παραδείγματα και μηνύματα για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε”, επεσήμανε.

Αφότου ευχήθηκε Καλή Ανάσταση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η παρούσα διακυβέρνηση είναι δίπλα στην Εθνική Φρουρά. «Για μας, η Εθνική Φρουρά και οι ανάγκες του προσωπικού είτε σε θέματα υποδομών είτε σε θέματα εξοπλισμών είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας», ανέφερε καταληκτικά.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Χριστοδουλίδης | Αναβάθμιση του ρόλου των ΣΥΟΠ – 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς – Αναφορά στο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This