Χαμάς | Μεγάλη επίθεση με 5.000 ρουκέτες και ενόπλους να περνούν τα σύνορα – Κατάσταση συναγερμού στο Ισραήλ
Defence Redefined
Published on 07/10/2023 at 09:22

Επιθέσεις με ρουκέτες στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ φέρεται να εξαπέλυσαν ομάδες ενόπλων από τη Λωρίδα της Γάζας, που μέρος τους έχει διεισδύσει στο έδαφος του Ισραήλ.

Την πατρότητα της επίθεσης διεκδίκησε η οργάνωση Χαμάς.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (7/10), ήχησαν σειρήνες συναγερμού που προειδοποιούσαν για εισερχόμενους πυραύλους σε περιοχές του νότιου και του κεντρικού Ισραήλ, ενώ στη Λωρίδα της Γάζας ακουγόταν η συνεχής βοή των εκτοξεύσεων, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε επίσης τη διείσδυση απροσδιόριστου αριθμού τρομοκρατών στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας. Οι κάτοικοι στις γειτονικές περιοχές της Λωρίδας της Γάζας κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους, πρόσθεσε ο στρατός, καθώς δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ για πάνω από μία ώρα. 

Κάτοικοι της Γάζας ανέφεραν ότι άκουγαν ένοπλες συγκρούσεις κατά μήκος του φράχτη με το Ισραήλ, κοντά στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς και είδαν κινήσεις ενόπλων μαχητών.

Η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων ανακοίνωσε ότι ομάδες είχαν αποσταλεί σε περιοχές στο νότιο Ισραήλ κοντά στη Γάζα και ότι δόθηκε προειδοποίηση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Μέχρι στιγμής αναφέρεται ότι σκοτώθηκε μια Ισραηλινή.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά περαστικού στην πόλη Σντερότ στο νότιο Ισραήλ, ενώ βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν συγκρούσεις σε δρόμους πόλεων.

Ο Mohammad Deif, ανώτερος στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, ανακοίνωσε κατόπιν στα μέσα της οργάνωσης ότι αυτή είναι η αρχή της επιχείρησης “Al-Aqsa Storm” και κάλεσε τους Παλαιστίνιους να πολεμήσουν όπου κι αν βρίσκονται, προσθέτοντας ότι η Χαμάς εκτόξευσε 5.000 ρουκέτες.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους ασφαλείας τις επόμενες ώρες. Παράλληλα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις τονίζουν ότι η Χαμάς θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες και την ευθύνη για την επίθεσή της.

Διαβάστε επίσης: Ιερουσαλήμ | Επιδρομή Ισραηλινών δυνάμεων στο τέμενος Αλ Άκσα – Μαζικές συλλήψεις και ρουκέτες από την Χαμάς – Συνεδριάζει ο Αραβικός Σύνδεσμος

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This