ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Φιλιππίνες | Παραλαβή των ισραηλινών πυροβόλων ATMOS
Defence Redefined
Published on 01/01/2022 at 13:34

Η Elbit Systems Land & C4I φέρεται να παρέδωσε πρόσφατα 12 μονάδες αυτοκινούμενων πυροβόλων ATMOS των 155 χιλ/52 διαμετρημάτων, καθώς και πακέτο υποστήριξης για τον Στρατό των Φιλιππίνων (PA), νωρίτερα από ότι υπολογίζοταν δηλ. τον Απρίλιο του 2022.

Τα ATMOS αποκτήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος προμήθειας αυτοκινούμενου πυροβολικού “155mm Howitzer Self Propelled System Acquisition” ως μέρος του Αναθεωρημένου Προγράμματος Εκσυγχρονισμού AFP (Revised AFP Modernization Program) και προορίζονται για το Σύνταγμα Πυροβολικού που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2020. 

Η σχετική σύμβαση έχει αξία 2,386 δισεκατομμύρια PHP (47,2 εκατομμύρια USD) και περιλαμβάνει την προμήθεια και παράδοση 12 μονάδων.

Διαβάστε επίσης: Iron Sting | Το καινοτόμο πυρομαχικό όλμου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων με καθοδήγηση laser και GPS – VIDEO

Η ισραηλινή Elbit σύμφωνα με πηγές από τις Φιλιππίνες προσέφερε ένα πολύ ενδιαφέρον πακέτο για την αναβάθμιση του πυροβολικού της χώρας, το οποίο σήμερα βασίζεται σε αμερικανικής προέλευσης ρυμουλκούμενα συστήματα παρωχημένης τεχνολογίας.

Εκτός από αυτές τις κινητές μονάδες πυρός, παραδόθηκαν επίσης οχήματα υποστήριξης επί φορτηγών MAN.

Το ATMOS είναι ένα αυτοκινούμενο σύστημα πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας, ταχείας κίνησης και ιδανικό για επιχειρήσεις σε ποικίλα εδάφη. 

Τα πυροβόλα ATMOS υπηρετούνται από 6 άτομα, που μπορούν να μειωθούν σε 4 αν χρειαστεί, εκ των οποίων τα δύο απασχολούνται εκτός του οχήματος με την λειτουργία του πυροβόλου. Με τη χρήση βλημάτων εκτεταμένου βεληνεκούς (ERFB-BB) μπορούν να προσβάλουν στόχους σε αποστάσεις μέχρι 41 χλμ. με ρυθμούς βολής 4-9 βλημάτων ανά λεπτό. 

Το βεληνεκές του συστήματος περιορίζεται σε 30 χλμ. με χρήση του βλήματος L15 HE και 24.5 χλμ. με το συμβατικό Μ-107, ενώ δύναται να μεταφέρει συνολικά μέχρι 32 βλήματα (ελάχιστο 18).

Η προμήθεια του συστήματος ATMOS ακολουθεί την παραγγελία του Υπουργείου Άμυνας των Φιλιππίνων (DND) το 2015 για το ρυμουλκούμενο πυροβόλο M-71 των 155 χιλ επίσης της. Η παραγγελία η οποία ολοκληρώθηκε το 2017 αφορούσε 12 πυροβόλα, 6 για τον Στρατό Ξηράς και 6 για το Σώμα Πεζοναυτών των Φιλιππίνων (PMC).

Με πληροφορίες από: Jane’s, Max Defense Philippines, defenceredefined.com.cy 

Διαβάστε επίσης: Στο οπλοστάσιο της Δανίας το καλοκαίρι το Caesar 8×8 | VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This