ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Στο οπλοστάσιο της Δανίας το καλοκαίρι το Caesar 8×8 | VIDEO

Defence Redefined
Published on 15/05/2020 at 12:23

Η Δανία είναι η πρώτη χώρα που προμηθεύτηκε το σύστημα Caesar 8×8, το οποίο έχει αξιολογηθεί ως ικανοποιητικό για τις παρούσες αλλά και τις μελλοντικές επιχειρησιακές της απαιτήσεις. Ο Στρατός της Δανίας αναμένεται να παραλάβει το πρώτο Caesar 8×8 το καλοκαίρι του 2020, με χρονικό ορίζοντα για τις επόμενες παραλαβές το 2023.

Το Caesar 8×8 αποτελεί την αναβαθμισμένη έκδοση του ομώνυμου 6×6 αυτοκινούμενου πυροβόλου 155 χιλιοστών / 52 διαμετρημάτων και κατασκευάζεται από την γαλλική εταιρεία Nexter.

©Nexter

Η έκδοση του Caesar 8×8 παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης DSEI στο Λονδίνο, τον Σεπτέμβριο του 2015. Το αμάξωμα του Caesar 8×8 είναι τύπου Tatra – T-815.

Η γαλλική εταιρεία Nexter ανέπτυξε το νέο Caesar 8×8 ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών της, σχετικά με τη χρήση του νέου αυτόματου συστήματος φόρτωσης/γεμίσματος αυξάνοντας το ωφέλιμο φορτίο για να μεταφέρει περισσότερα πυρομαχικά.

©Danish Defence Ministry

Το Caesar 8×8 έχει χρόνο ταξης για βολή λιγότερο από ένα λεπτό. Μπορεί να μεταφερθεί με ευκολία με στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη όπως τα C-130 και Airbus A400M. Τον Μάρτιο του 2017, η Δανία επέλεξε το Caesar 8×8 για να αντικαταστήσει το αμερικάνικο αυτοκινούμενο πυροβόλο M109 που βρίσκεται σε λειτουργία από το 1965.

Το Caesar 6×6 έχει γνωρίσει ήδη το βάπτισμα του πυρός στο Μάλι, στο Αφγανιστάν, στον Λίβανο και πρόσφατα στο Ιράκ, όπου χρησιμοποιήθηκε σε επιχειρήσεις των γαλλικών δυνάμεων. Τον Μάρτιο του 2017, το Υπουργείο Άμυνας της Δανίας ανακοίνωσε ότι η γαλλική εταιρεία Nexter θα προμηθεύσει τη Δανία με νέα συστήματα πυροβολικού Caesar 8×8. Η Δανία έχει αγοράσει 15 συστήματα Caesar 8×8 και έχει την επιλογή για 6 ακόμη, αντικαθιστώντας έτσι τα 32 αμερικάνικα Μ109.

Ο κύριος οπλισμός του Nexter Caesar 8×8 αποτελείται από ένα πυροβόλο 155 χιλιοστών / 52 διαμετρημάτων  παρόμοιο με το πυροβόλο του Caesar 6×6. Έχει ρυθμό βολής 6 βλημάτων ανά λεπτό και μπορεί να μεταφέρει 30 βλήματα. Το πυροβόλο του μπορεί να ανυψωθεί 72 μοίρες και μπορεί να κινηθεί εγκάρσια 30 μοίρες αριστερά / δεξιά. Χρησιμοποιεί επίσης έναν μεγάλο υδραυλικό σταθεροποιητή στο πίσω μέρος, για να του παρέχει σταθερότητα κατά την πυροδότηση. 

Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με ημιαυτόματο γέμισμα βλημάτων και έχει εύρος βολής από 4,5 έως 40 χλμ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε στόχους εδάφους σε μέγιστο εύρος 2 χιλιομέτρων με την χρήση θερμικής κάμερας. Προαιρετικά, η οροφή της καμπίνας του φορτηγού μπορεί να εφοδιαστεί με τηλεχειριζόμενο σταθμό όπλων 7,62 mm ή 12,7 mm. 

Έχει βάρος 31 τόνων και μπορεί να μεταφέρει πλήρωμα μέχρι και 5 άτομα σε προστατευτική καμπίνα ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Η καμπίνα μπορεί να αναβαθμιστεί σε επίπεδο βαλλιστικής προστασίας 3 και επίπεδο προστασίας από νάρκες 2 (σύμφωνα με τα πρότυπα ΝΑΤΟ). Χρησιμοποιεί ανάμεσα σε άλλα σύστημα αδρανειακής πλοήγησης και GPS, ραντάρ μέτρησης αρχικής ταχύτητας βλήματος, σύστημα ελέγχου πυρός και βοηθητική μονάδα ισχύος.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This