ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΚΟΣ | Τελετή ονοματοδοσίας του νεότευκτου Ταχέως Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων
Defence Redefined
Published on 29/09/2022 at 17:31

Πραγματοποιήθηκε στην Διοίκηση Ταχέων Σκαφών στον Σκαραμαγκά η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του νεότευκτου Ταχέως Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων «ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ».

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο ανάδοχος κ. Νικόλαος Βλαχάκος και αδερφός του Πεσόντος και Αθάνατου Παναγιώτη Βλαχάκου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων, οι Αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας και ο Αρχηγός Στόλου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρει πως ένα ολοκαίνουριο Πολεμικό Πλοίο με σημαντικότατη ισχύ πυρός έρχεται να προσθέσει την δύναμη των όπλων του στην συνολική ισχύ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναλαμβάνοντας υπηρεσία στις Ελληνικές Θάλασσες και όχι μόνο. 

Το όνομα του πλοίου, προσθέτει, σημαδιακό, με έντονους συναισθηματικούς συνειρμούς, πρόσφατους σχετικά στη συλλογική μνήμη, που άγγιξαν ευαίσθητες χορδές στις ψυχές όλων των Ελλήνων, σε στιγμές που φόρτισαν το Έθνος.

Διαβάστε επίσης: Belh@rra | Τα ονόματα των τριών φρεγατών – Ονομασία που παραπέμπει στην Κύπρο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This