Τουρκία | Νεκροί σε συγκρούσεις με το PKK Τούρκοι στρατιώτες – Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας
Defence Redefined
Published on 13/01/2024 at 15:38

Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας συγκάλεσε ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα Σάββατο, μετά τον θάνατο εννέα Τούρκων στρατιωτών σε συγκρούσεις στο Βόρειο Ιράκ με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ).

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Μετίν Γκιουράκ και ο αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ Ιμπραχίμ Γερλίκαγια.

Την ίδια ώρα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή και σε αυτές σκοτώθηκαν 20 μέλη του ΡΚΚ.

Σημειώνεται ότι, οι συγκρούσεις ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και το ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας να ανακοινώνει στις 22 και 23 Δεκεμβρίου τον θάνατο 12 στρατιωτών του και 20 μελών του ΡΚΚ. 

Έκτοτε, καθημερινά η Τουρκία ανακοινώνει στοχευμένες επιθέσεις του στρατού και της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ κατά Κούρδων ανταρτών σε βόρειο Ιράκ και Συρία.

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε επίσης: Τουρκία | Εκατοντάδες συλλήψεις Κούρδων για συμμετοχή στο PKK

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This