Συμμετοχή Κύπρου και Ελλάδας στην 8η Σύνοδο Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Χερσαίων Δυνάμεων – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 27/03/2022 at 17:43

Από 22 έως 24 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του EUROCORPS, στο Στρασβούργο της Γαλλίας, η 8η Σύνοδος Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Χερσαίων Δυνάμεων, στην οποία συμμετείχε  ο Ταξίαρχος Λούκας Χατζήμιχαηλ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδας, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης . 

H Σύνοδος, αποτελεί πεδίο ανταλλαγής ιδεών και απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των Στρατών των Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και άλλων δομών όπως ο Αμερικανικός Στρατός στην Ευρώπη και την Αφρική (USAREUR – AF). 

Το κύριο θέμα της Συνόδου ήταν: «Συνεργασίες, Ενσωματώσεις: Προς μια ισχυρότερη Ευρώπη (Co-operations, Integrations:Towards a stronger Europe)». Ειδικότερα, συζητήθηκαν η διαχείριση κρίσεων και η συμβολή των Ευρωπαϊκών Στρατών στην Ευρωπαϊκή Ασφάλεια, η πρόληψη των κρίσεων μέσω της δημιουργίας συμμαχιών με τρίτες χώρες, καθώς και θέματα διαλειτουργικότητας. 

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Αρχηγός του ΓΕΣ πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με τον Διοικητή της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF) General Christopher Cavoli, καθώς και με τους ομολόγους του από τη Γαλλία General Pierre Schill, την Ιταλία Lieutenant General Pietro Serino, την Ολλανδία Lieutenant General Martin Wijnen και τη Ρουμανία Major General Iulian Berdilă. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, που πραγματοποιήθηκαν σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Πηγή: ΓΕΕΦ, ΓΕΣ

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΦ | Συμμετοχή στην πολυεθνική Αεροναυτική Άσκηση “Noble Dina – 2022” – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This