Στρατηγική συμφωνία Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και TKMS
Defence Redefined
Published on 07/08/2023 at 13:00

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή νέων υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό συμπεριλαμβάνεται στο σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν η γερμανική εταιρεία ThyssenΚrupp Marine Systems με τη διαχειρίστρια εταιρεία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, NAFS.

Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, δεσμεύονται για στενότατη συνεργασία, γεγονός που παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αμυντική βιομηχανία. 

Η εξαιρετικά σημαντική συμφωνία συνεργασίας θα έχει πολλαπλά οφέλη για το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει την υποστήριξη και αναβάθμιση των ικανοτήτων των τεσσάρων ελληνικών φρεγατών ΜΕΚΟ 200, τη συντήρηση, υποστήριξη και επισκευή των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης των τεσσάρων υποβρυχίων κλάσης 214.

Όμως, οι δύο πλευρές δεν στέκονται μόνο στο παραπάνω πλαίσιο συνεργασίας και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν ήδη συμφωνήσει να προχωρήσουν μαζί και σε άλλα επίπεδα και προγράμματα, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τις ναυπηγικές δυνατότητες και δραστηριότητες του Σκαραμαγκά και την τεχνογνωσία και τεχνολογία της γερμανικής εταιρείας.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό φέρεται να βγαίνει πολλαπλά ωφελημένο από τη σύναψη της συγκεκριμένης συμφωνίας συνεργασίας. Ταυτόχρονα, η στρατηγική συνεργασία του ομίλου ThyssenKrupp Marine Systems με τη NAFS στέλνει ένα μήνυμα στον παγκόσμιο κλάδο, ότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν μπει δυναμικά στη νέα σελίδα τους και ότι η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βαδίζει σε αναπτυξιακά μονοπάτια.

Υπενθυμίζεται ότι την άνοιξη τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ανακοίνωσαν τη σύμπραξή τους με τη Naval Group σε ό,τι αφορά την πιθανή ναυπήγηση των κορβετών Gowind στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος του Πολεμικού Ναυτικού. 

Διαβάστε επίσης: Naval Group – NAFS | Σύμπραξη για ναυπήγηση κορβετών στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This