ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Σοβαρά επεισόδια στον απόηχο των εκρήξεων στην Βηρυτό | Εκατοντάδες τραυματίες και νεκρός αστυνομικός
Defence Redefined
Published on 09/08/2020 at 09:23

Τουλάχιστον 728 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Λίβανο σε συγκρούσεις με τις αρχές καθώς χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν στους δρόμους της κεντρικής Βηρυτού για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική ανεπάρκεια που προκάλεσε τις φονικές εκρήξεις της περασμένης Τρίτης. Κατά τη διάρκεια των ταραχών σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας φέρεται να έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός. 

Περίπου 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης, ενώ μερικοί από αυτούς πετούσαν πέτρες. Η αστυνομία προχώρησε στη χρήση δακρυγόνων όταν μερικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο, εμποδίζοντας την πρόσβασή τους στο κοινοβούλιο, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Reuters.

Διαβάστε επίσης: Έκρηξη στην Βηρυτό | Τα δεδομένα και ο απόηχος της καταστροφής

Οι διαδηλωτές φώναζαν “ο λαός θέλει να πέσει η κυβέρνηση,” ενώ κρατούσαν πανό που έγραφαν “Φύγετε, είστε όλοι δολοφόνοι.”

 “Θέλουμε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Δε θέλουμε να πάει χαμένο το αίμα των θυμάτων της έκρηξης,” δήλωσε η Ρόουζ Σίρουρ, μία εκ των διαδηλωτών.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα προτείνει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα μετά τη θανατηφόρα έκρηξη της Τρίτης και τις συγκρούσεις, λέγοντας ότι είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος και Ελλάδα στο πλευρό του Λιβάνου | Αποστολές ειδικών ομάδων στην Βηρυτό – Φωτογραφία

Μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός των φονικών εκρήξεων ανέρχεται σε 158 νεκρούς και περισσότερους από 6.000 τραυματίες. Οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν, καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για αγνοούμενους συνεχίζονται. Στον αγώνα ενάντια στον χρόνο για την ανεύρεση των αγνοουμένων συμμετέχουν τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα με τη συμμετοχή ομάδων διάσωσης και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Στιγμιότυπα από τις έρευνες ΜΜΑΔ και ΕΜΑΚ στο σημείο της έκρηξης | Φωτογραφίες & VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This