Ρωσία | Με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon ενισχύονται τα πυρηνικά υποβρύχια του προγράμματος Yasen-M
Defence Redefined
Published on 14/08/2023 at 09:40

Η Ρωσία προχωρεί στον εξοπλισμό πυρηνικών υποβρυχίων της με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon, δήλωσε στο κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ρωσικής ναυπηγικής εταιρείας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

Τα πυρηνικά υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων του προγράμματος Yasen-M, θα εξοπλίζονται σε μόνιμη βάση με το πυραυλικό σύστημα Zircon, δήλωσε στο RIA ο Αλεξέι Ραχμάνοφ, διευθύνων σύμβουλος της United Shipbuilding Corporation (USC).

Τα υποβρύχια κλάσης Yasen, γνωστά και ως Πρόγραμμα 885M, είναι πυρηνοκίνητα υποβρύχια εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ και έχουν ναυπηγηθεί για να αντικαταστήσουν σοβιετικής εποχής πυρηνικά επιθετικά υποβρύχια στο πλαίσιο ενός προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό του στρατού και του στόλου. Οι υπερηχητικοί πύραυλοι θαλάσσης Zircon έχουν βεληνεκές 900 χιλιόμετρα.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα φέτος πως η Ρωσία θα αρχίσει τις μαζικές προμήθειες πυραύλων Zircon στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας να ενισχύσει τις πυρηνικές δυνάμεις της.

Η ρωσική φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων Ναύαρχος Γκορσκόφ, η οποία είχε πλεύσει φέτος στη Μεσόγειο και στον Ατλαντικό Ωκεανό, είναι ήδη εξοπλισμένη με πυραύλους Zircon.

Διαβάστε επίσης: Zircon | Ρωσική φρεγάτα με υπερηχητικούς πυραύλους πλέει για τη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This