Πυροσβεστική Υπηρεσία | Άσκηση διάσωσης και κατάσβεσης στρατιωτικού ελικοπτέρου
Defence Redefined
Published on 18/02/2023 at 18:12

Άσκηση διάσωσης και κατάσβεσης στρατιωτικού ελικοπτέρου, πραγματοποίησαν οι Δόκιμοι Πυροσβέστες με τη στήριξη των μελών του Πυροσβεστικού Σταθμού Αεροδρομίου Πάφου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, «εκπαιδευτική δραστηριότητα των Δοκίμων Πυροσβεστών, διεξήχθη με τη στήριξη των  μελών  μας του Πυροσβεστικού Σταθμού Αεροδρομίου Πάφου».

Οι δόκιμοι πυροσβέστες ως μέρος της εκπαίδευσης τους πραγματοποίησαν άσκηση διάσωσης και κατάσβεσης Στρατιωτικού Ελικοπτέρου, το οποίο φαίνεται να είναι το ένα από τα 2 παροπλισμένα πολωνικά ελικόπτερο KANIA με αριθμό 205, αντίγραφο του ρωσικού τύπου Mil M2. 

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστική Υπηρεσία | Εκπαίδευση σε υψόμετρο 60 μέτρων – Όχημα SCANIA με βραχίονα F60 RLX

Το KANIA σύμφωνα με το bluewhitewings.com (Γαλανόλευκα Φτερά), υπήρξε μια εμπορική προσπάθεια της πολωνικής PZL, να φτιάξει μια δυτικοποιημένη έκδοση του σοβιετικού Mil Mi-2. 

Οι αλλαγές αφορούσαν κυρίως τους κινητήρες, το στροφείο από συνθετικά υλικά και τα ηλεκτρονικά συστήματα και σε μικρότερο βαθμό, σχεδιαστικές μετατροπές. 

Σκοπός της προμήθειας τους, ήταν η εκτέλεση γεωργικών εφαρμογών, αλλά εντάχθηκαν κανονικά στη δύναμη της Εθνικής Φρουράς, καλύπτοντας το σύνολο των αναγκών της μεταξύ 1990-2001 αλλά με μειωμένη χρήση. 

Διαβάστε επίσης: Τα νέα οχήματα τύπου Panther της Πυροσβεστικής σε δράση – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This