ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Πρωτότυπος ανεμιστήρας προς απάντηση των τουρκικών δακρυγόνων

Defence Redefined
Published on 17/03/2020 at 23:19
Το ελληνικό δαιμόνιο μυαλό δεν μπορεί να μείνει άπραγο, μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα.

Συγκεκριμένα, και αφού οι Τουρκικές αρχές, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εκτοξεύουν κατ΄ επανάληψη δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά του φράχτη, έπρεπε να ληφθούν μέτρα προς απάντηση στους «γείτονες».

Η απάντηση ήρθε μέσω ενός πρωτοτύπου εποχούμενου ανεμιστήρα, τον οποίο τροποποίησαν Έλληνες τεχνικοί και τον τοποθέτησαν επί οχήματος Mercedes GD 290.  Ο εν λόγω ανεμιστήρας σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι ικανός να επιστρέφει στην πλευρά των Τούρκων τον καπνό από τα δακρυγόνα αλλά και τις πυρκαγιές που βάζει μια μερίδα «προσφύγων» και «μεταναστών».

Το εν λόγω μηχάνημα, προ της τροποποίησης του χρησιμοποιήθηκε από τον Ελληνικό Στρατό (Σχολή Αλεξιπτωτιστών) κατά την επίγειο εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησης και άλλων παρόμοιων συσκευών για χρήση στα Ελληνοτουρκικά σύνορα το δυνατό συντομότερο.

Η νέα καινοτομία δεν έμεινε ασχολίαστη από τα τουρκικά μέσα, τα οποία αναφέρουν συγκεκριμένα πως η χρήση του τεράστιου ανεμιστήρα έγινε «για να προωθούνται αποτελεσματικότερα οι καπνοί από τα καπνογόνα που ρίχνουν οι Έλληνες αστυνομικοί των συνόρων».

Τον ισχυρισμό αυτό διαψεύδουν βεβαίως τα δεκάδες βίντεο των τελευταίων ημερών, τα οποία δείχνουν τα Τουρκικά Σώματα Ασφαλείας  να εκτοξεύουν βροχή δακρυγόνων προς την ελληνική πλευρά.

 


 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This