Πολωνία | Προμήθεια των 3 πρώτων τεθωρακισμένων οχημάτων περισυλλογής M88A2 HERCULES από τη BAE Systems
Defence Redefined
Published on 04/07/2023 at 19:39

Η BAE Systems ανακοίνωσε ότι τρία οχήματα περισυλλογής M88A2 HERCULES παραδόθηκαν στην Πολωνία, με στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ανάκτηση και υποστήριξη οχημάτων.

Το M88A2 HERCULES είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του βαρέως τεθωρακισμένου οχήματος ανάκτησης M-88 και M88A1. Ενώ το M88A1 ​​προοριζόταν κυρίως για ανάκτηση του άρματος μάχης M60, το M88A2 επικεντρώνεται στο Κύριο Άρμα Μάχης Abrams. Αυτή η αναβάθμιση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Αμερικανικού Στρατού προς κάλυψη της επιχειρησιακής απαίτησης για ρυμούλκηση και περισυλλογή με ασφάλεια αδρανοποιημένων, προσωρινά ακινητοποιημένων ή εκτός υπηρεσίας αρμάτων μάχης Abrams από το πεδίο της μάχης.

Το M88A2 HERCULES είναι ένα τεθωρακισμένο όχημα περισυλλογής με δυνατότητες για ανύψωση, εκκένωση και ανάκτηση βαρέως εξοπλισμού που χρησιμοποιείται σε αποστολές διάσωσης στο πεδίο της μάχης. Ως εκ τούτου, είναι εξοπλισμένο για να βοηθά στην επισκευή ακινητοποιημένων οχημάτων και στην ανάκτηση οχημάτων κάτω από εχθρικά πυρά.

Το εν λόγω όχημα βασίζεται σε τροποποιημένο σκάφος της προηγούμενης έκδοσης M88A1 ​​για να καλύψει τις αυξημένες απαιτήσεις αναφορικά με άρματα μάχης τύπου M1, M1A1 και M1A2. Όσον αφορά την ισχύ πυρός του, αυτό φέρει με έναν μονό πύργο εξοπλισμένο με ένα βαρύ πολυβόλο M2 των 12,7 χιλ (1.300 φυσίγγια) και έξι εκτοξευτές καπνογόνων για αυτοπροστασία.

Το όχημα φέρει επιπρόσθετη προστασία με αντιβαλλιστικές προδιαγραφές και είναι κατάλληλο για αγώνα σε περιβάλλον μολυσμένο με πυρηνικούς, βιολογικούς και χημικούς παράγοντες (NBC). Συγκεκριμένα, η θωράκιση παρέχει αντι-βαλλιστική προστασία από πυρά βλημάτων έως και 30 χιλ και θραύσματα πυρομαχικών έως 152 χιλ. Το πλήρωμα του M88A2 HERCULES αποτελείται από τρία μέλη: τον κυβερνήτη, τον χειριστή και τον μηχανικό, με αποθηκευτικό χώρο για τα τέσσερα μέλη του ανακτηθέντος οχήματος.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall Defence | Το άρμα Kodiak μπορεί να εξυπηρετήσει τον Στρατό την Πυροσβεστική και την Πολιτική Άμυνα

Τεχνικά χαρακτηριστικά του M88A2 HERCULES:

  • Πλάτος: 11,25 πόδια
  • Βραχίονας (μπούμα): 35 τόνοι
  • Βαρούλκο: 70 τόνοι
  • Ανώτατο επιχειρησιακό εύρος: 483 χλμ
  • Πλήρωμα: 3 μέλη
  • Ταχύτητα:48 χλμ/ώρα
  • Υψος: 10,25 πόδια
  • Κινητήρας: V12 αερόψυκτος Twin-turbo κινητήρας diesel με 1.050 ιπποδύναμη
  • Απόσταση από το έδαφος: 0,43 μέτρα
  • Βάρος μάχης: 70 τόνοι

Το HERCULES μπορεί να ανακτήσει έως και 70 τόνων οχήματα μάχης όπως Leopard, M1A1, M1A2, συστήματα γεφύρωσης και άλλα οχήματα. Το όχημα κατασκευάστηκε με μακρύ βραχίονα 35 τόνων και κύριο βαρούλκο συνεχούς έλξης 140.000 λιβρών για ανώτερη και ευκολότερη χρήση βαρούλκου. Είναι επίσης εξοπλισμένο με καλώδιο 85,3 μέτρων και ένα βοηθητικό βαρούλκο 3 τόνων.

Γενικότερα, το M88A2 αναπτύχθηκε για να δίνει 55% περισσότερη ισχύ βαρούλκου, 40% περισσότερη ισχύ ανύψωσης και 25% επιπλέον ισχύ ρυμούλκησης, ενώ παράλληλα δύναται να παρέχει υπηρεσίες ανεφοδιασμού και αφαίρεσης καυσίμου στα οχήματα και να χρησιμοποιείται για εξαρτημένη εκκίνηση οχήματος και υδραυλική χρήση βαρούλκου.

Διαβάστε επίσης: Πολωνία | Αμυντική συμφωνία με την Νότια Κορέα για την αγορά γιγάντιου πακέτου οπλικών συστημάτων

Η προμήθεια του M88A2 υπογραμμίζει τη δέσμευση της Πολωνίας για τον εκσυγχρονισμό εκμοντερνίζω του στρατιωτικού της υλικού επιτρέποντάς της να ανακτήσει και να παρέχει υποστήριξη σε όλους τους τύπους οχημάτων του τροχαίου στόλου του πολωνικού στρατού, αλλά και συγκεκριμένα στα άρματα μάχης Abrams που απέκτησε πρόσφατα.

Ακόμα, η ανάπτυξη του επίμαχου συστήματος είναι σε εξέλιξη, καθώς η BAE Systems τον Σεπτέμβριο του 2019 ανέλαβε συμβόλαιο 318 εκατ δολαρίων για την αναβάθμιση του οχήματος ανάκτησης M88 για να καταστεί δυνατή η ανάκτηση ενός αναβαθμισμένου άρματος μάχης Abrams από το πεδίο της μάχης. Η νέα εκδοχή M88A3 θα είναι σε θέση να ανακτήσει την προηγμένη έκδοση του άρματος μάχης M1A2. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 44 μήνες.

Η αναβάθμιση της διαμόρφωσης M88A3 περιλαμβάνει βελτιώσεις στο υπάρχον σύστημα μετάδοσης κίνησης, την ανάρτηση, τις ερπύστριες, ενώ βελτιώνει την ταχύτητα, την αξιοπιστία και τις δυνατότητες του οχήματος.

Τα εν λόγω οχήματα παραγγέλθηκαν επίσης από την Αυστραλία, την Αίγυπτο, το Ιράκ, το Κουβέιτ και το Μαρόκο.

Διαβάστε επίσης: Ο Αμερικανικός στρατός συνεχίζει τον εκμοντερνισμό των Abrams Μ1Α2 στην έκδοση SEPv3 για 4,6 δισ. δολάρια – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This