ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ο Αμερικανικός στρατός συνεχίζει τον εκμοντερνισμό των Abrams Μ1Α2 στην έκδοση SEPv3 για 4,6 δισ. δολάρια – VIDEO
Defence Redefined
Published on 24/12/2020 at 15:58

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης αξίας 4,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την General Dynamics Land Systems για την κατασκευή και παράδοση επιπλέον εκσυγχρονισμένων αρμάτων μάχης (MBTs) Abrams M1A2 στην διαμόρφωση SEPv3 (System Enhanced Package). Οι εργασίες εκμοντερνισμού για το νέο συμβόλαιο αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2028. 

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 ο Αμερικάνικος στρατός είχε υπογράψει συμφωνίες για εκμοντερνισμό συνολικά 320 αρμάτων Abrams με την General Dynamics Land Systems για το ποσό των περίπου 1,07 δισ. δολαρίων.

 

Η διαμόρφωση SEPv3 περιλαμβάνει αναβαθμίσεις στις επικοινωνίες, τη συντήρηση, την απόδοση των καυσίμων και την αναβάθμιση της θωράκισης για το κορυφαίο άρμα του Αμερικανικού Στρατού, το οποίο βρίσκεται σε υπηρεσία εδώ και 4 δεκαετίες! Το Abrams με μήκος 9,7μ, πλάτος 3,7 και ύψος 2,4 επανδρώνεται από πλήρωμα τεσσάρων ατόμων, του οδηγού, του αρχηγού, του γεμιστή και του πυροβολητή. 

Διαβάστε επίσης: Τα πιο σύγχρονα άρματα μάχης στον κόσμο | T-14 Armata, Leclerc, Leopard 2A7 – VIDEO

Η νέα έκδοση SEPv3 θα τροφοδοτείται από έναν στροβιλοκινητήρα κινητήρα Honeywell AGT1500, ο οποίος αναπτύσσει ισχύ 1.500hp και ενσωματώνει την τεχνολογία LRU (line-replaceable unit) που επιτρέπει την εύκολη συντήρηση ή αντικατάσταση εξαρτημάτων του συνόλου του αρματικού δυναμικού.

Σημαντική αναβάθμιση αποτελεί και το νέο λειόκαννο πυροβόλο M256, 120 χιλ, το οποίο μπορεί να πυροδοτήσει τα προηγμένα βλήματα κινητικής ενέργειας M829A4 και βλήματα πολλαπλών χρήσεων (AMP) κατά τεθωρακισμένων, προσωπικού και αεροσκαφών που ίπτανται σε χαμηλό υψόμετρο. Η λειτουργία πυροδότησης του βλήματος πολλαπλών χρήσεων μπορεί να ρυθμιστεί από τον πυροβολητή πριν την εκτόξευση του βλήματος.

Οι τρεις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου πυρομαχικού (κρουσιφλεγής, με καθυστέρηση και με έκρηξη στον αέρα-airburst)  σημαίνει ότι ένας μόνο ένας τύπος βλήματος (σ.σ AMP) μπορεί να αντικαταστήσει τους τρεις διαφορετικούς τύπους βλημάτων με τις αντίστοιχες ρυθμίσεις, διευκολύνοντας έτσι τις ανάγκες διοικητικής μέριμνας.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Βολές Αντιαρματικών Πυραύλων Refleks με Άρματα Τ-80 – Φωτογραφίες – VIDEO

Το Abrams διαθέτει επιπλέον συζυγές πολυβόλο M240 7,62 χιλ. και τηλεχειριζόμενο σταθμό όπλων (CROWS) ο οποίος φέρει πολυβόλο 0,50’’ και ένα πολυβόλο 7,62 χιλ. 

Από πλευράς αισθητήρων διαθέτει βελτιωμένη εμπρόσθια κάμερα υπέρυθρης ακτινοβολίας (IFLIR) για τον εντοπισμό στόχων η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία υπερύθρων μεγάλου και μέσου κύματος για την βελτίωση της επίδοσης της κάμερας, σε σχέση με την υπάρχουσα FLIR δεύτερης γενιάς.

Διαβάστε επίσης: Επιπλέον θωράκιση Τ1 για τα τουρκικά Leopard 2A4 από τον Οκτώβριο – VIDEO

Φέρει επίσης αναβαθμισμένη κάμερα ημέρας καθώς και τηλεχειριζόμενο ηλεκτρονικό σύστημα αντιμέτρων (RCIED) CREW Duke V3 για προστασία κατά αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (IED). Για περεταίρω προστασία διαθέτει επίσης νέα θωράκιση στον πύργο και στο σκάφος και συνολικά 2 εξαπλούς εκτοξευτές καπνογόνων M250.

 

Στον τομέα των επικοινωνιών το Abrams M1A2 SEPv3 ενσωματώνει μεταξύ άλλων διακλαδικό τακτικό ασύρματο σύστημα (JTRS), φορητό και μικρού μεγέθους ασύρματο που βρίσκεται στο πίσω και εξωτερικό μέρος του σκάφους, για να παρέχει ετοιμότητα του δικτύου και τη διαλειτουργικότητα με τις μελλοντικές ομάδες μάχης του σχηματισμού. 

Με πληροφορίες από: defenceworld.com,  stripes.com

Διαβάστε επίσης: 

“Drive a Tank” | Το θεματικό πάρκο όπου μπορείτε να οδηγήσετε άρματα μάχης και να πυροβολήσετε με πλειάδα πυροβόλων όπλων – VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This