Ουκρανία | Ο Ζελένσκι απέπεμψε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων
Defence Redefined
Published on 09/02/2024 at 10:46

Την αλλαγή της ηγεσίας στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αποφάσισε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποπέμποντας τον αρχηγό, Βαλέρι Ζαλούζνι.

Στη θέση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων τοποθετείται ο Ολεξάντρ Σίρσκι.

Ο στρατηγός Ζαλούζνι ηγείτο της προσπάθειας της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία από τον Φεβρουάριο του 2022. Η αποστράτευσή του θα επισημοποιηθεί με προεδρικό διάταγμα.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ρουστέμ Ουμέροφ, ανέφερε ότι ο στρατηγός Ζαλούζνι είχε ένα από τα πιο δύσκολα καθήκοντα – να ηγηθεί των ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια του μεγάλου πολέμου με τη Ρωσία.

Αλλά ο πόλεμος δεν παραμένει ο ίδιος, καθώς αυτός αλλάζει και οι απαιτήσεις αλλάζουν. Οι μάχες του 2022, του 2023 και του 2024 είναι τρεις διαφορετικές πραγματικότητες και το 2024 θα φέρει νέες αλλαγές, για τις οποίες πρέπει να είναι έτοιμοι και για αυτό, χρειάζονται νέες προσεγγίσεις, νέες στρατηγικές, πρόσθεσε.

Σήμερα ελήφθη μια απόφαση για την ανάγκη αλλαγής της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, συμπλήρωσε και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον στρατηγό Ζαλούζνι για όλα τα επιτεύγματα και τις νίκες του.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία – Ρωσία | Ανταλλαγή εκατοντάδων αιχμαλώτων πολέμου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This