Νότια Κορέα | “Έδεσε” υποβρύχιο των ΗΠΑ μετά από 42 χρόνια
Defence Redefined
Published on 20/07/2023 at 17:28

Για πρώτη φορά μετά από το 1981, ένα αμερικανικό υποβρύχιο μπήκε στα νερά της Κορέας και έφτασε στο λιμάνι της Μπουσάν. 

Το USS Kentucky, κατηγορίας Οχάιο και με το παρατσούκλι boomer, έχει δυνατότητα εκτόξευσης πυρηνικών βαλλιστικών πυραύλων. Η παρουσία του στη Νότια Κορέα είναι μία συμβολική επίδειξη δύναμης απέναντι στον επιθετικό γείτονα στον Βορρά.

Η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν αποφασιστικά στις κλιμακούμενες πυρηνικές απειλές της Βόρειας Κορέας τόσο μέσω της Συμβουλευτικής Ομάδας Πυρηνικών Όπλων, όσο και με την συχνή ανάπτυξη στρατηγικών όπλων, στα οποία ανήκουν και τα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων είπε ο Γιουν Σουκ Γεόλ, πρόεδρος της Νότιας Κορέας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν το υποβρύχιο ως απάντηση στις συνεχείς πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας. Στην πραγματικότητα, η παρουσία του USS Kentucky στη χώρα είναι περισσότερο συμβολική, καθώς χάνεται κάθε στοιχείο αιφνιδιασμού, δεδομένου ότι το εν λόγω υποβρύχιο μπορεί να πλήξει στόχους από εξαιρετικά μεγάλη απόσταση και δεν χρειάζεται να είναι τόσο κοντά. 

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ιστορική απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών που θέλουν να περάσουν ξεκάθαρο μήνυμα αποτροπής στη Βόρεια Κορέα.

Πηγή: Euronews

Διαβάστε επίσης: Βόρειος Κορέα | Δοκιμές μη επανδρωμένου υποβρύχιου με πυρηνικές δυνατότητες μεταδίδουν τα ελεγχόμενα τοπικά μέσα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This