ΝΑΤΟ | DIANA και NCI Agency ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν την καινοτομία
Defence Redefined
Published on 01/08/2023 at 14:45

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Επιταχυντής Αμυντικής Καινοτομίας του ΝΑΤΟ (Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic – DIANA) και ο Οργανισμός Επικοινωνιών και Πληροφοριών του ΝΑΤΟ (NATO Communications and Information Agency – NCIA) υπέγραψαν συμφωνία εταιρικής σχέσης για την ενίσχυση της συνεργασίας και την παροχή καινοτομίας σε κλίμακα στη Συμμαχία.

Με αυτήν τη συμφωνία εταιρικής σχέσης, τα δύο όργανα του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν την καινοτομία και να αναπτύξουν αποτρεπτικές λύσεις για την αντιμετώπιση κρίσιμων προκλήσεων άμυνας και ασφάλειας.

Το DIANA αποτελεί βασικό μέρος της προσπάθειας του ΝΑΤΟ να ενισχύσει τις δυνατότητες καινοτομίας σε ολόκληρη τη Συμμαχία. Συγκεντρώνει φορείς του ιδιωτικού τομέα, κυβερνητικούς φορείς και ακαδημαϊκό κόσμο με επιχειρησιακούς τελικούς χρήστες, επιστήμονες και ενοποιητές συστημάτων για την προώθηση της “βαθιάς τεχνολογίας” (deep tech) με λύσεις διττής χρήσης.

Ο Οργανισμός NCIA είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στην προσπάθεια καινοτομίας του ΝΑΤΟ. Ως ο κύριος πάροχος ψηφιακών λύσεων για τις ανάγκες επικοινωνίας και πληροφόρησης του ΝΑΤΟ, ο Οργανισμός παρέχει τεχνολογία αιχμής στη Συμμαχία.

Το DIANA άρχισε να λειτουργεί την άνοιξη του 2023 και ξεκίνησε την πρώτη της πρόσκληση υποβολής προτάσεων στις 19 Ιουνίου, αναζητώντας οντότητες καινοτομίας για να αναπτύξουν καινοτόμες τεχνολογίες διπλής χρήσης σε τρεις τομείς: ενεργειακή ανθεκτικότητα, ανίχνευση και επιτήρηση, και ασφαλής ανταλλαγή πληροφοριών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Οργανισμός NCIA ετοιμάζεται να συνεργαστεί στενά με ον DIANA για να δοκιμάσει και να επικυρώσει τεχνολογικές λύσεις και την πιθανή εφαρμογή τους στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης: DIANA | Ο επιταχυντής καινοτομίας του ΝΑΤΟ γίνεται επιχειρησιακός και παρουσιάζει τις πρώτες προκλήσεις

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This