ΝΑΤΟ | Πάνω από 300 αναχαιτίσεις ρωσικών αεροσκαφών το 2023
Defence Redefined
Published on 08/01/2024 at 19:08

Το 2023, οι αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε όλη την Ευρώπη επιχείρησαν πάνω από 300 φορές για να αναχαιτίσουν ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη που πλησίασαν τον εναέριο χώρο κρατών μελών του ΝΑΤΟ, με τις περισσότερες αναχαιτίσεις να γίνονται πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα. Το ΝΑΤΟ έχει μόνιμες αεροπορικές αποστολές που καλούν τα συμμαχικά αεροσκάφη να εμπλέκονται όταν υπάρχουν ενδείξεις ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών να πλησιάζουν απρόβλεπτα συμμαχικό εναέριο χώρο κράτους της συμμάχου.

Όπως αναφέρει το ΝΑΤΟ σε επίσημη ανακοίνωση του, κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ, τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν ιστορικό μη μετάδοσης κωδικού αναμεταδότη που υποδεικνύει τη θέση και το ύψος τους, δεν υποβάλουν σχέδιο πτήσης και δεν επικοινωνούν με ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εναέριων επαφών μεταξύ του ΝΑΤΟ και των ρωσικών αεροσκαφών ήταν ασφαλείς και έγιναν με επαγγελματισμό. Οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ από ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη παραμένουν, τονίζεται, σπάνιες και γενικά μικρής διάρκειας.

Πηγή: ΝΑΤΟ

Διαβάστε επίσης: ΝΑΤΟ | Υπογραφή συμβολαίου για 1.000 πυραύλους για τα Patriot

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This