Μεξικό | Εντοπίστηκε μεγάλο ημι-υποβρύχιο σκάφος με 3,5 τόνους κοκαΐνης – VIDEO
Defence Redefined
Published on 05/07/2023 at 16:31

Το Πολεμικό Ναυτικό του Μεξικού ανακοίνωσε τον εντοπισμό μιας ασυνήθιστα μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στα ύδατα του Ανατολικού Ειρηνικού.

Η υπηρεσία εντόπισε και έθεσε υπό κράτηση ένα ημι-υποβρύχιο σκάφος που μετέφερε 3,5 τόνους κοκαΐνης στην περιοχή της Μπάχα της Καλιφόρνια, πολύ βορειότερα των ζωνών του λαθρεμπορίου υψηλής κυκλοφορίας στα ανοιχτά της Κεντρικής Αμερικής.

Την Πέμπτη, ο γραμματέας του ναυτικού του Μεξικού ανέφερε ότι ένα ημι-υποβρύχιο σκάφος εντοπίστηκε  από ένα περιπολικό αεροσκάφος στις 27 Ιουνίου να πλέει στον Ειρηνικό ωκεανό. Για να συλλάβουν το παράνομο σκάφος στάλθηκαν σκάφη του ναυτικού με ελικόπτερα. Όταν οι ομάδες κατέλαβαν και επιθεώρησαν το ημι-υποβρύχιο, διαπίστωσαν ότι περιείχε 186 συσκευασίες κοκαΐνης συνολικού βάρους 3,5 τόνων!

Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άτομα που επέβαιναν στο ημι-υποβρύχιο. Όλα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λα Παζ στη Μπάχα της Καλιφόρνια για ανάκριση. Σύμφωνα με το Μεξικανικό Ναυτικό, το ημι-υποβρύχιο σκάφος ήταν μεγάλο και σχεδιασμένο για να μπορεί να έχει μια ασυνήθιστα μεγάλη εμβέλεια, σε σχέση με τα περισσότερα τέτοια σκάφη της κατηγορίας του.

Ήταν το μεγαλύτερο που εντοπίστηκε, τουλάχιστον από την αρχή της διοίκησης του Ομπραντόρ, με συνολικό μήκος 26 μέτρα, μεταφορική δυνατότητα αρκετών τόνων και αυτονομία 20 ημερών. Με εκτιμώμενη ταχύτητα πλεύσης 8 κόμβους, το σκάφος ήταν ικανό να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι άνω των 3.500 ναυτικών μιλίων. 

Θεωρητικά, αυτό είναι αρκετό για να φτάσει στο Σαν Ντιέγκο από τις περιοχές εξαγωγής της κοκαΐνης από την Κολομβία και τις ακτές του Ειρηνικού. Ποτέ δεν έχει εντοπιστεί ή αναφερθεί ένα ημί-υποβρυχιο να πραγματοποιεί ταξίδι σε αυτή τη διαδρομή.

Ημι-υποβρύχια εντοπίζονται σπάνια στα ανοικτά των ακτών του Ειρηνικού του Μεξικού, και αυτό ήταν το πρώτο που βρέθηκε από το Μεξικανικό Ναυτικό φέτος. Η κύρια χρήση τους είναι να μεταφέρουν κοκαΐνη από τις ακτές της Κολομβίας στην Κεντρική Αμερική και συλλαμβάνονται τακτικά από περιπολίες της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ σε αυτήν την περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Europol | Εξάρθρωση βαλκανικού καρτέλ με 37 συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This