Ισχυρός σεισμός αισθητός και στην Κύπρο – Πάνω από 1000 νεκροί σε Τουρκία και Συρία
Defence Redefined
Published on 06/02/2023 at 14:56

Ισχυρός σεισμός 7,8 βαθμών έπληξε την Τουρκία και τη Συρία, ενώ ακολούθησε δεύτερος σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών, με τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές να φτάνουν σε μεγάλους αριθμούς.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο ακόμη θα αυξηθεί ο απολογισμός των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Μέχρι στιγμής 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, σημείωσε ο ίδιος. Οι απολογισμοί αυτοί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να συνεχίσουν να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος πως έχουν καταρρεύσει πολυκατοικίες σε πόλεις όπως τα Άδανα, η Γκαζιάντεπ, η Σανλιούρφα, η Ντιγιάρμπακιρ…

Σύμφωνα με τις τελευταίες μέχρι τώρα ενημερώσεις, ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία ξεπερνά τους 1500. Στη Συρία, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει πως έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 320 άνθρωποι.

Ο σεισμός έχει πλήξει και εγκαταστάσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ όπως αναφέρει το Τουρκικό ΥΠΑΜ, έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής και 3 στελέχη του στρατού.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κύπρο χωρίς ωστόσο να σημειωθούν μέχρι στιγμής ζημιές.

Διαβάστε επίσης: Στους 76 οι νεκροί στην Τουρκία από το σεισμό της Παρασκευής

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This