Ισραήλ | Γεμίζει με θαλασσινό νερό τις σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα
Defence Redefined
Published on 13/12/2023 at 09:01

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) άρχισαν να γεμίζει με θαλασσινό νερό το σύμπλεγμα των σηράγγων της Χαμάς στη Γάζα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Η επιχείρηση αυτή ενδέχεται να διαρκέσει πολλές εβδομάδες.

Ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν έχουν πει ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να βοηθήσει στην καταστροφή των σηράγγων, όπου πιστεύεται ότι η Χαμάς κρύβει τους ομήρους που κρατά, αλλά επίσης και πυρομαχικά και τους μαχητές της. 

Άλλοι αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες ότι το θαλασσινό νερό θα θέσει σε κίνδυνο τον ανεφοδιασμό της Γάζας με πόσιμο νερό, γράφει η εφημερίδα.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής για το δημοσίευμα.

Η Λωρίδα της Γάζας είναι γνωστό ότι διαθέτει εκτεταμένα υπόγεια δίκτυα. Όταν η Χαμάς ανέκτησε την εξουσία στην περιοχή το 2007, μετά την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού και την αιματηρή ρήξη με την Φατάχ της Παλαιστινιακής Αρχής που εδρεύει στη Δυτική Όχθη, αυτό το δίκτυο επεκτάθηκε σημαντικά.

Οι Ισραηλινοί έχουν εντοπίσει περίπου 800 σήραγγες μέχρι στιγμής, αν και αναγνωρίζουν ότι το δίκτυο είναι πολύ μεγαλύτερο. Το δίκτυο δεν είναι μόνο εκτενές, αλλά και περίπλοκο, δίνοντας σημαντικό πλεονέκτημα στους μαχητές της τρομοκρατικής ομάδας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ, WSJ

Διαβάστε επίσης: Ερυθρά Θάλασσα | Γαλλική φρεγάτα κατέρριψε δύο UAVs προερχόμενα από την Υεμένη

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This