Ισπανία | Προμήθεια υποπολυβόλων Sig Sauer MCX
Defence Redefined
Published on 05/11/2023 at 19:42

Ο Ισπανικός Στρατός ανακοίνωσε την αγορά 20 υποπολυβόλων MCX που κατασκευάζονται από την γερμανική εταιρεία Sig Sauer. Η συνολική αξία ανέρχεται στα €271.037.

Η σύμβαση για αυτήν την προμήθεια έχει ανατεθεί στη Viator Plus Ultra, προμηθευτή πυροβόλων όπλων Sig Sauer στην Ισπανία. Η σύμβαση προμήθειας που είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα συμβάσεων της Ισπανίας, προσδιορίζει την αγορά 20 υποπολυβόλων χωρίς να παρέχει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη έκδοση, τα αξεσουάρ ή τη μονάδα εντός του Ισπανικού Στρατού που θα παραλάβει την αποστολή.

Όπως αναφέρει η σελίδα InfoDefensa, δεδομένου του προϋπολογισμού που απαιτείται, αναμένεται τα υποπολυβόλα θα είναι εξοπλισμένα με διάφορα εξαρτήματα. Μεταξύ των πιθανών τελικών χρηστών, η ειδική μονάδα του Ναυτικού (Fuerza de Guerra Naval Especial ή FGNE), είναι ένας πιθανός υποψήφιος. Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης για την απόκτηση υπολογίζεται σε 14 μήνες.

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το μοντέλο που επιλέχθηκε είναι το MCX Rattler, μια έκδοση του υποπολυβόλου που κατασκευάζεται από τη γερμανική εταιρεία πυροβόλων όπλων με διαμέτρημα 0,300 BLK (7,62×35 χιλ). Νωρίτερα αυτό το έτος, η Ισπανική Πολιτική Φρουρά προμηθεύτηκε επίσης μια μικρή παρτίδα 15 MCX Rattler για μονάδες που αναπτύσσονται σε διεθνείς αποστολές. Το MCX Rattler διατίθεται σε δύο διαμετρήματα: 5,56×45 χιλ NATO όσο και 0,300 BLK (7,62×35 χιλ).

Τεχνικά χαρακτηριστικά Sig Sauer MCX:

  • Διαμέτρημα: 5,56 / 7,62
  • Τύπος γεμιστήρα: AR-15
  • Τύπος: Ημιαυτόματο
  • Μήκος: 58 εκατοστά
  • Βάρος: 3 κιλά

Με πληροφορίες από: InfoDefensa, Sig Sauer

Διαβάστε επίσης: SIG SAUER | Ανάδοχος για τον ομαδικό οπλισμό νέας γενιάς του Αμερικανικού Στρατού διαμετρήματος 6,8 χ 51 χιλ – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This