Ιράν | Επίδειξη κλώνου kamikaze drone αμερικανικής κατασκευής
Defence Redefined
Published on 01/11/2023 at 12:47

Ο στρατός του Ιράν πραγματοποίησε πρόσφατα εκτεταμένες στρατιωτικές ασκήσεις με την κωδική ονομασία “Eghtedar”, που μεταφράζεται σε “Ισχύς”.

Αυτές οι ασκήσεις χρησίμευσαν ως μέσο για τη δοκιμή των πρόσφατα αποκαλυφθέντων kamikaze drones Sina, τα οποία έχουν εξωτερική ομοιότητα με το αμερικανικό Switchblade 300.

Σύμφωνα με ιρανικές αναφορές, το νέο drone έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να στοχεύει ομάδες ατόμων και μη-τεθωρακισμένα οχήματα σε αποστάσεις έως και 5 χλμ. Το σύστημα διαθέτει σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης και η πολεμική κεφαλή του δύναται να ζυγίζει από 300 έως 1000 γραμμάρια.

Παρόμοιο με το αντίστοιχο των ΗΠΑ, το Sina είναι ένα συμπαγές πυρομαχικό με καθοδήγηση ακριβείας και ελαφρύ σχεδιασμό, που επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξη μέσω σωλήνα εκτόξευσης από ξηρά, θάλασσα ή φορητές πλατφόρμες, προσφέροντας βελτιωμένη ευελιξία αποστολής.

Μετά την εκτόξευση, το drone αναπτύσσει τα πτερύγια του και ακολουθεί μια προκαθορισμένη διαδρομή προς τον στόχο, με τον χειριστή να διαθέτει τον έλεγχο της τελικής εμπλοκής στον στόχο που επιλέχθηκε.

Η εισαγωγή του kamikaze Sina υπογραμμίζει περαιτέρω τις διευρυνόμενες δυνατότητες του Ιράν σε drones.

Διαβάστε επίσης: Switchblade | Οι ΗΠΑ σκέφτονται να εξοπλίσουν τους Ουκρανούς με “kamikaze drones”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This