Ινδονησία | Προμήθεια 12 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5 από το Κατάρ
Defence Redefined
Published on 16/06/2023 at 15:58

Το Κατάρ πρόκειται να παραδώσει 12 μαχητικά αεροσκάφη Dassault Mirage 2000-5 στην Ινδονησία, αφού λάβει έγκριση από τη Γαλλία.

Η σύμβαση βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Ινδονησίας, του Υπουργείου Άμυνας του Κατάρ και της Défense Conseil International (DCI), σύμφωνα με τη γαλλική ιστοσελίδα Intelligence Online.

Η DCI – στην οποία το γαλλικό κράτος κατέχει πλειοψηφικό μερίδιο άνω του 50% – είναι κυρίως γνωστή για την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για γαλλικό στρατιωτικό εξοπλισμό, που εξάγεται σε τρίτες χώρες.

Η Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ είχε αρχικά αποκτήσει το Mirage 2000-5 στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Η αγορά αυτών των 12 μεταχειρισμένων Mirage εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών της Ινδονησίας τον Νοέμβριο του 2022, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αεροσκάφη θα φτάσουν στην Ινδονησία μέχρι το τέλος του 2023.

Η Ινδονησία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα υπόψη Mirage ως προσωρινή λύση, εν αναμονή των παραδόσεων των μαχητικών αεροσκαφών Rafale, που παρήγγειλε απευθείας από την Dassault Aviation. Τον Φεβρουάριο του 2022, υπογράφηκε σύμβαση για έξι μαχητικά Rafale. Τον Απρίλιο του 2023, σύμφωνα με τη La Tribune, η Ινδονησία είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για άλλα 18 Rafales μαζί με όπλα αέρος-αέρος.

Η χώρα στοχεύει να εκσυγχρονίσει την αεροπορία της αποκτώντας τελικώς 42 μαχητικά αεροσκάφη Dassault Rafale. Η προμήθεια των Mirage θα προσφέρει στους Ινδονήσιους πιλότους και μηχανικούς την ευκαιρία να εξοικειωθούν με αεροσκάφη Dassault, μετά τη μετάβασή τους από τα ρωσικά μαχητικά Sukhoi Su-27 και Su-30.

Διαβάστε επίσης: 332 Μοίρα “Γεράκι” | Τα Mirage 2000 δίνουν τη σκυτάλη στα Rafale – Φωτογραφίες & VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This