Η ΤΗΕΟΝ ΙΝΤΕRNATIONAL PLC εισήχθη στο Χρηματιστήριο
Defence Redefined
Published on 07/02/2024 at 18:58

Η THEON INTERNATIONAL PLC (THEON), μία από τους κορυφαίους σχεδιαστές και κατασκευαστές συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης για στρατιωτικές εφαρμογές και εφαρμογές ασφαλείας με ισχυρό παγκόσμιο αποτύπωμα, ανακοίνωσε ότι εισήγαγε τις μετοχές της στη ρυθμιζόμενη αγορά του Άμστερνταμ (Euronext), επιτυγχάνοντας μία από τις πρώτες δημόσιες εγγραφές στην Ευρώπη.

Συνολικά 15,4 εκατ. μετοχές τοποθετήθηκαν σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής τοποθέτησης, συμπεριλαμβανομένων 1,4 εκατ. μετοχών του δικαιώματος προαίρεσης πώλησης. Ο συνολικός αριθμός των προσφερόμενων μετοχών αντιστοιχεί σε 22% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας, η τελική τιμή προσφοράς €10 ανά μετοχή καθορίστηκε με τη διαδικασία του bookbuilding. Η διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά του Euronext Amsterdam άρχισε σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2024. Τα ακαθάριστα έσοδα της ΤΗΕΟΝ ανέρχονται σε 154 εκατ. Ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από την πλήρη εξάσκηση του δικαιώματος προαίρεσης πώλησης.

Διαβάστε επίσης: EUROSATORY 2022 | Η THEON SENSORS και η HENSOLDT Optronics ανακοίνωσαν την ίδρυση νέας εταιρείας

Τα καθαρά έσοδα από τις νεοεκδοθείσες μετοχές θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της THEON μέσω εξαγορών.

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της THEON, σχολίασε πως η εισαγωγή της ΤΗΕΟΝ στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ της επιτρέπει να επιταχύνει την υλοποίηση του επιχειρηματικού και επενδυτικού της πλάνου. Σκοπός, όπως πρόσθεσε, είναι να προχωρήσει σε εξαγορές με στόχο τον εμπλουτισμό του υπό διαχείριση προϊοντικού της χαρτοφυλακίου, τη μερική καθετοποίηση της παραγωγής της και την απόκτηση νέων τεχνολογιών, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει στην παγκόσμια πελατειακή της βάση νέα προηγμένα προϊόντα. 

Ο ίδιος κατέληξε επισημαίνοντας ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ποιότητα των επενδυτών που τους εμπιστεύτηκαν, καθώς η ποιοτική συμμετοχή τους υπήρξε βασικό κριτήριό τους στον καθορισμό της τελικής τιμής ανά μετοχή.

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της THEON INTERNATIONAL, και η ομάδα του, χτύπησαν το Gong κατά τη διάρκεια της τελετής σήμερα το πρωί, παρουσία της Simone Huis Veld (CEO, Euronext Amsterdam) και του René van Vlerken (Head of Listings Euronext Amsterdam), για να γιορτάσουν την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.

Κατά το οικονομικό έτος 2022, η THEON πραγματοποίησε έσοδα €142,9 εκατ., σημειώνοντας επαναλαμβανόμενη αύξηση, η οποία σε επίπεδο τελευταίας τριετίας (2020-2022) ανέρχεται σε ποσοστό άνω του 62% ανά έτος, ενώ το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας (EBIT) για το ίδιο έτος έφτασε στο 27,8%, το υψηλότερο του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: DEFEA 2021 – Theon Sensors | Οι διόπτρες “ARGUS” και “PANOPTES” στην Εθνική Φρουρά και το μέλλον στα όργανα νυχτερινής όρασης

Η ΤΗΕΟΝ έκλεισε το 2023 με πωλήσεις σχεδόν €220 εκατ. και αντίστοιχα υψηλή κερδοφορία, ενώ αναμένει διατήρηση αυτής της δυναμικής και το 2024.

Αυτή την περίοδο η ελληνική εταιρία επενδύει σε νέες υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις, αλλά και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία μέσα σε 5 χρόνια τριπλασίασε το προσωπικό που απασχολεί δημιουργώντας νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί διαχρονικά πάνω από το 95% των πωλήσεων στο εξωτερικό, με πωλήσεις σε 68 χώρες.

Πρόσφατα μάλιστα, η ΤΗΕΟΝ υπέγραψε νέα σημαντικά συμβόλαια με στρατούς αναφοράς, μεταξύ άλλων του Γερμανικού και του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση της στον κλάδο και το υψηλό επίπεδο ικανοποίησης των υφιστάμενων πελατών που οδηγούν σε επαναλαμβανόμενες συμβάσεις και πωλήσεις.

Η UBS Europe SE ενήργησε ως Παγκόσμιος Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών, η Coöperatieve Rabobank U.A. σε συνεργασία με την Kepler Cheuvreux SA ενήργησε ως Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών και η Stifel Europe Bank AG ενήργησε ως Συν-Επικεφαλής Διαχειριστής στην ιδιωτική τοποθέτηση.

Διαβάστε επίσης: THEON SENSORS | Στρατηγική συνεργασία με την Αμερικανική EOTECH

Σε αυτό το σημείο, να επισημανθεί ότι τις τελευταίες ημέρες η THEON SENSORS, μαζί με την εταιρεία SCYTALYS (αμφότερες μέλη του Ομίλου EFA GROUP), πρωταγωνίστησαν στην έκθεση “World Defense Show” της Σαουδικής Αραβίας, όπου ειδικοί καλεσμένοι από αντιπροσωπείες διαφόρων χωρών επισκέφτηκαν το ελληνικό περίπτερο και τις καινοτομίες του.

Μεταξύ των εκλεκτών επισκεπτών ήταν και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας.

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This