Ηνωμένο Βασίλειο | Κατηγόρησε επίσημα την Κίνα για κυβερνοεπιθέσεις
Defence Redefined
Published on 26/03/2024 at 17:31

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου κατηγόρησε επίσημα την Κίνα ότι βρίσκεται πίσω από “κακόβουλες” διαδικτυακές εκστρατείες εναντίον Βρετανών βουλευτών και της Εκλογικής Επιτροπής της χώρας.

Με τις ίδιες κατηγορίες τόσο η βρετανική όσο και η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις εναντίον μιας εταιρείας και δύο φυσικών προσώπων που συνδέονται με την κινεζική κυβέρνηση.

Στόχος των επιθέσεων ήταν βουλευτές που έχουν ασκήσει κριτική στο Πεκίνο, ενώ έγινε απόπειρα να αποκτηθεί πρόσβαση στα δεδομένα 40 εκατομμυρίων ψηφοφόρων.

Τα πρόσωπα (οι Zhao Guangzong και Ni Gaobin) και η εταιρεία (Wuhan Xiaoruizhi Science and Technology Company Ltd) όπου επιβλήθηκαν οι κυρώσεις συνδέονται με τον κρατικό όμιλο κυβερνοκατασκοπείας APT31 της Κίνας.

Σύμφωνα με το Euronews, οι βρετανικές κυρώσεις προβλέπουν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων, απαγόρευση συναλλαγών και απαγόρευση εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι οι ίδιοι δύο Κινέζοι υπήκοοι είναι μεταξύ μιας ομάδας επτά ατόμων που αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες για συνωμοσία για τη διάπραξη εισβολών σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης μέσω τηλεπικοινωνιών στη Νέα Υόρκη.

Για πολιτική χειραγώγηση και κακόβουλη συκοφαντία έκανε λόγο η κινεζική πρεσβεία στο Λονδίνο, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας απάντησε ότι οι χώρες θα πρέπει να βασίζουν τους ισχυρισμούς τους σε αποδεικτικά στοιχεία και να μην προχωρούν σε κατηγορίες χωρίς τεκμηριωμένη βάση.

Διαβάστε επίσης: Κίνα | Κυρώσεις σε 5 βιομηχανίες των ΗΠΑ εξαιτίας πωλήσεων όπλων στην Ταϊβάν

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This