Επίθεση του Ιράν εναντίον Κούρδων στο Ιράκ – 13 νεκροί
Defence Redefined
Published on 29/09/2022 at 09:48

Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν εξαπέλυσαν σήμερα επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην κουρδική περιοχή του βόρειου Ιράκ, όπως μετέδωσε το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. 

‘Ενα υψηλόβαθμο μέλος της Κομάλα, του κουρδικού ιρανικού κόμματος της αντιπολίτευσης, είπε στο Reuters ότι σήμερα το πρωί επλήγησαν πολλά από τα γραφεία του και ότι υπήρξαν θύματα και υλικές καταστροφές, αλλά δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες. 

Το Reuters μετέδωσε αργότερα πως επιβεβαιώνεται ο θάνατος 13 ανθρώπων, ενώ δημοσίευσε και φωτογραφίες που δείχνουν καπνό στα γραφεία του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος μετά τις επιθέσεις του Ιράν.

Διαβάστε επίσης: Ιράν | Συνεχίζονται οι αιματηρές διαδηλώσεις

Το Ιράν κατηγορεί τους ένοπλους Κούρδους του Ιράν για ανάμειξη στα βίαια επεισόδια στη χώρα, ειδικά στα βορειοδυτικά όπου κατοικεί η πλειονότητα των έως και δέκα εκατομμυρίων Κούρδων του Ιράν.

Διαδηλώσεις ξέσπασαν αυτό τον μήνα στο Ιράν με αφορμή τον θάνατο μιας νεαρής Ιρανής, της Μαχσά Αμινί, στα χέρια της αστυνομίας ηθών. Η 22χρονη Αμινί από την κουρδική πόλη Σακέζ στο βορειοδυτικό Ιράν συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου στην Τεχεράνη επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της.

*Φωτογραφίες από: Reuters

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: 20 Αυγούστου 1988 | Συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ Ιράν – Ιράκ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This