Ιράν | Συνεχίζονται οι αιματηρές διαδηλώσεις
Defence Redefined
Published on 24/09/2022 at 09:00

Τουλάχιστον 31 πολίτες έχουν σκοτωθεί στο Ιράν από την έναρξη των διαδηλώσεων, που καταπνίγονται από τις δυνάμεις ασφαλείας, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο της νεαρής Μαχσά Αμινί στη διάρκεια της κράτησής της από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη, ανέφερε η ΜΚΟ Iran Human Rights (IHR) με έδρα το Όσλο.

Ο διευθυντής της ΜΚΟ Μαχμούντ Αμίρι-Μόγκανταμ σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από έξι ημέρες διαδηλώσεων αναφέρει πως ο ιρανικός λαός βγήκε στους δρόμους για να αγωνιστεί για τα θεμελιώδη δικαιώματά του και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά του (…) και η κυβέρνηση απαντά σε αυτές τις ειρηνικές διαδηλώσεις με σφαίρες.

Αφορμή των διαδηλώσεων είναι ο θάνατος της 22χρονης Μαχσά Αμινί η οποία συνελήφθη από τις αρχές γιατί δεν φορούσε σωστά την προβλεπόμενη μαντίλα και υπάρχουν βάσιμες υποψίες για δολοφονία της. Στις διαδηλώσεις, γυναίκες καίνε συμβολικά τις μαντίλες τους ενώ φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν άνδρες και γυναίκες να έχουν πληγεί από πυρά της αστυνομίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και την πρώτη μέρα που δημοσιοποιήθηκε η είδηση του θανάτου της 22χρονης έξω από την Ιρανική πρεσβεία στη Λευκωσία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ιράν | Επαναπατρίζονται οι Έλληνες ναυτικοί ύστερα από τρεις μήνες ομηρίας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This