Επίθεση στο Μπέλγκοροντ – Ρωσικά αντίποινα στο Χάρκοβο – Τουλάχιστον 50 νεκροί συνολικά
Defence Redefined
Published on 31/12/2023 at 13:05

Στους 22 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ μετά από επίθεση, για την οποία η Μόσχα κατηγόρησε ευθέως την Ουκρανία κάνοντας λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Τον νεότερο απολογισμό των θυμάτων ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τρία παιδιά. Παράλληλα 109 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο Γκλάντκοφ τόνισε ότι 30 πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές από την επίθεση, καθώς και σπίτια και αυτοκίνητα.

Το Κίεβο δεν έχει ακόμα αντιδράσει στις ρωσικές κατηγορίες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δυνάμεις του εξαπέλυσαν επιθέσεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων και σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην ουκρανική πόλη Χάρκοβο κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αντίποινα για τον βομβαρδισμό της ρωσικής πόλης Μπέλγκοροντ από ουκρανικές δυνάμεις.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία βομβάρδισε το Χάρκοβο με πυραύλους και drones ώρες μετά τα πλήγματα στο Μπέλγκοροντ. Οι βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο τραυμάτισαν τουλάχιστον 28 ανθρώπους και προκαλώντας ζημιές σε πολυκατοικίες, ξενοδοχεία και ιατρικές εγκαταστάσεις.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Παρουσίαση λύσεων drone και anti-drone στην EDEX 2023

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This