Ελλάδα | Σύλληψη διακινητών – Λάμβαναν 5000 δολάρια από τον κάθε αλλοδαπό που μετέφεραν
Defence Redefined
Published on 18/07/2024 at 13:33

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σύμης προέβησαν στον εντοπισμό δέκα αλλοδαπών ανδρών (υπήκοοι Κουβέιτ) και στη σύλληψη των δύο αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 38 (υπήκοος Ουκρανίας) και 26 ετών (υπήκοος Ρουμανίας / Μολδαβίας).

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύμης για την αποβίβαση αλλοδαπών από ένα ιστιοφόρο σκάφος στην περιοχή όρμου Πέδι Σύμης. Αμέσως, ένα περιπολικό σκάφος Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή μετέβη στην περιοχή όπου εντόπισε το ιστιοφόρο σκάφος χωρίς επιβαίνοντες καθώς και ένα βοηθητικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Αρχικά το βοηθητικό σκάφος δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του Π.Λ.Σ., ωστόσο το σκάφος ακινητοποιήθηκε και οι επιβαίνοντες του συνελήφθησαν. 

Παράλληλα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής εντόπισαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή δέκα αλλοδαπούς, οι οποίοι αναγνώρισαν τον 38χρονο και τον 26χρονο ως τους χειριστές – κυβερνήτες του ιστιοφόρου και ως τους διακινητές που τους μετέφεραν από την περιοχή Μαρμαρίδας Τουρκίας. Οι αλλοδαποί είχαν καταβάλλει το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων δολαρίων Η.Π.Α. (5.000$) ο καθένας. Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος.

Πηγή: Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

Διαβάστε επίσης: Λιμενικό Σώμα | Διάσωση 79 ατόμων σε δύο μέρες – Προανακρίσεις και συλλήψεις

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This