Ελλάδα – Κύπρος | Διπλωματική κινητικότητα στη Μέση Ανατολή
Defence Redefined
Published on 17/11/2023 at 20:06

Τη μεσολάβηση της Αθήνας, ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα ζήτησε από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, Μοχάμεντ Σταγιέχ, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA. 

Κατά τη συνάντηση που είχαν στη Ραμάλα, ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε από την πλευρά του στην επείγουσα ανάγκη για επίτευξη ανθρωπιστικής παύσης, με σκοπό τη δημιουργία βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Γάζα. 

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών μετέβη κατόπιν στα Ιεροσόλυμα και είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Έλι Κοέν, στον οποίο μετέφερε τις ανησυχίες της παλαιστινιακής πλευράς για τη διαρκώς επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα. 

Στο μεταξύ, σοβαρές χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις με την κυπριακή κυβέρνηση ο Πρόεδρος του Ισραήλ για το σχέδιο της Λευκωσίας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας δια της θαλάσσιας οδού στην Λωρίδα της Γάζας .

Ο Ισαάκ Χέρτζοκ έκανε τις δηλώσεις αυτές στην εφημερίδα Financial Times, ενώ λεπτομέρειες συζήτησε και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνο Κόμπο, που μετέβη για αυτόν τον σκοπό, και με πρωτοβουλία Χριστοδουλίδη, στο Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος, έγινε δεκτός από τον Ισραηλινό Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ, τον οποίο και ευχαρίστησε για την πολιτική έγκριση της πρότασης της Κύπρου για τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Γάζα.

Ο κ. Κόμπος, έγραψε στην πλατφόρμα ‘Χ’ ότι έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο του Ισραήλ, έναν πραγματικό φίλο της Κύπρου, με τον οποίον αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση στη Γάζα και την επιτακτική ανάγκη για άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Διαβάστε επίσης: Night Stalker | 5 στρατιώτες των Ειδικών Επιχειρήσεων σκοτώθηκαν σε συντριβή στην Ανατολική Μεσόγειο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This