Εθνική Φρουρά | Τελετή Διαβεβαίωσης γυναικών ΣΥΟΠ της 13ης Εκπαιδευτικής Σειράς
Defence Redefined
Published on 04/08/2023 at 09:36

Πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΦ και του Υπουργού Άμυνας η τελετή διαβεβαίωσης των γυναικών Συμβασιούχων Οπλιτών της 13ης Εκπαιδευτικής Σειράς.

Ο Υπουργός Άμυνας, κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, στον χαιρετισμό του καλωσόρισε τις νέες γυναίκες ΣΥΟΠ στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς και τις συνεχάρη για τη συνειδητή τολμηρή απόφασή να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας και να υπηρετήσουν την Εθνική Φρουρά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εξέφρασε σεβασμό και θαυμασμό προς τις νέες γυναίκες ΣΥΟΠ, που κατέρριψαν τα παρωχημένα στερεότυπα της κυπριακής κοινωνίας και έθεσαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της πατρίδας, αψηφώντας τους κινδύνους και αναλαμβάνοντας τη μεγάλη ευθύνη και την ύψιστη τιμή να υπηρετήσουν την Εθνική Φρουρά.

Κάλεσε τις νέες γυναίκες ΣΥΟΠ να πορευθούν με οδηγό τις στρατιωτικές αρετές και διατηρήσουν υψηλά το κύρος και την αξιοπρέπεια της Εθνικής Φρουράς.

Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε πως ενόσω συνεχίζεται η υφιστάμενη κατάσταση πραγμάτων με την κατοχή ποσοστού των εδαφών της χώρας μας από την Τουρκία, η Εθνική Φρουρά θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρει εις πέρας την αποστολή της ως η κύρια δύναμη άμυνας και αποτροπής στη Δημοκρατία.

Πρόσθεσε πως η Εθνική Φρουρά θα συνεχίσει να επενδύει στην ενημέρωση, στη συνεχή εκπαίδευση και την επαγγελματική ικανότητα του προσωπικού της, που οικοδομείται μέσα από την ανάπτυξη των γνώσεων και των εμπειριών των στελεχών της.

Αναφερόμενος προς τους συγγενείς, τόνισε πως η Εθνική Φρουρά θα είναι μια δεύτερη οικογένεια για όλες τις νέες Γυναίκες ΣΥΟΠ ενώ επίσης ευχαρίστησε και συνεχάρη τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της επίπονης εκπαίδευσης των νέων Γυναικών ΣΥΟΠ.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Ορκωμοσία Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της 2023 ΕΣΣΟ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This