Εθνική Φρουρά | Στόχος βομβιστικής επίθεσης Αξιωματικός
Defence Redefined
Published on 07/03/2023 at 16:00

Τα κίνητρα των δραστών της βομβιστικής επίθεσης στην οικία υψηλόβαθμου Αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς στη Λάρνακα, αναζητά η Αστυνομία. 

Η εγκληματική ενέργεια έχει προκαλέσει ανησυχία στις Αρχές και ειδικά στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, αφού δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η βομβιστική επίθεση να σχετίζεται με τις επαγγελματικές δραστηριότητες του 55χρονου Αξιωματικού.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της οικίας του 55χρονου Αξιωματικού και πυροδοτήθηκε λίγα λεπτά μετά τη μία τα ξημερώματα της Δευτέρας. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο και σε δύο οχήματα που ήταν σταθμευμένα μπροστά από το σπίτι. Ευτυχώς τόσο ο αξιωματικός, όσο και η σύζυγός του που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σπίτι δεν τραυματίστηκαν. 

Επί τόπου έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία απέκλεισαν τη σκηνή και ξεκίνησαν έρευνες. Χθες το πρωί έγιναν εκτεταμένες εξετάσεις στην οικία από πυροτεχνουργούς, οι οποίοι περισυνέλεξαν τεκμήρια που στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις. Όπως διαπιστώθηκε, η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο μηχανισμό υψηλής ισχύος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις καταθέσεις τους, τόσο ο 55χρονος όσο και η σύζυγός του, ανέφεραν πως δεν υποψιάζονται ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση, εφόσον δεν δέχτηκαν απειλές από κανέναν το τελευταίο διάστημα. Γι’ αυτό το λόγο, η Αστυνομία διατηρεί όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αναζητώντας μαρτυρικό υλικό για την υπόθεση μέσω βίντεο από κλειστά κυκλώματα της περιοχής. 

Για την υπόθεση αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις, τόσο από το επαγγελματικό όσο και το προσωπικό περιβάλλον του Αξιωματικού.

Διαβάστε επίσης: Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού | Αποχαιρετισμός στον Υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This