Εθνική Φρουρά | Διαβεβαίωση νέου Υπαρχηγού
Defence Redefined
Published on 28/08/2022 at 18:42

Την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς. Ο διορισμός του νέου Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς αποφασίστηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Νέος Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο μέχρι πρότινος Διοικητής του Επιχειρησιακού Στρατηγείου του ΓΕΕΦ, Υποστράτηγος Λούκας Χ’ Μιχαήλ. Ο κ. Χ’ Μιχαήλ θα αντικαταστήσει τον Αντιστράτηγο Κώστα Χρυσηλίου ο οποίος διατηρούσε την θέση του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράςαπό τον Μάρτιο του 2018.

Ο κ. Λουκάς Χατζημιχαήλ είναι απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων τάξη 1987, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) της Ελλάδας. Υπηρέτησε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) από το 2009 έως το 2012, στο Τμήμα Τρεχουσών Επιχειρήσεων, όπου και ασχολήθηκε με την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και διαχειρίστηκε τα αντίστοιχα Σχέδια τόσο του ΓΕΕΦ όσο και του Υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης διετέλεσε διοικητής της Αναπληρωτής Πολιτικής Άμυνας μεταξύ από τον Ιούνιο 2015 έως τον Ιούλιου του 2017.

Διαβάστε επίσης: Τελετή διαβεβαίωσης και απονομής ξιφών στους απόφοιτους των Παραγωγικών Σχολών

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This