ΕΕ | 24 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα σε 10 κράτη-μέλη της ΕΕ για γρήγορη ανταπόκριση στις πυρκαγιές
Defence Redefined
Published on 21/07/2023 at 15:45

Είκοσι τέσσερα αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα σε δέκα κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς επίσης περισσότεροι από 400 πυροσβέστες βρίσκονται προτοποθετημένοι στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Πορτογαλία, έτσι ώστε να συνδράμουν στις πυρκαγιές σε κάθε σημείο της Ευρώπης, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μπαλάς Ουζβάρι ερωτηθείς σχετικά.

Σημείωσε ότι έχει γίνει μεγάλη προετοιμασία για την περίοδο των πυρκαγιών συμπληρώνοντας ότι 24 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα είναι τοποθετημένα κατά μήκος της ΕΕ και σε δέκα διαφορετικά κράτη μέλη για να μπορούν να δράσουν πολύ γρήγορα και να καλύψουν όλα τα σημεία γεωγραφικά εάν χρειαστεί. 

Όσον αφορά στους προτοποθετημένους πυροσβέστες, είναι κάτι νέο, ξεκίνησε πέρυσι αλλά επεκτάθηκε φέτος. Έχουν περισσότερους από 400 πυροσβέστες προτοποθετημένους σε τρεις χώρες: στη Γαλλία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, σημείωσε.

Σχετικά με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, ανέφερε ότι πριν από δύο ημέρες ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, από τη Γαλλία ενεργοποιήθηκαν δύο Canadair και ακόμη δύο από την Ιταλία. Αυτά τα αεροπλάνα είναι ήδη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αττικής συνδράμοντας στις προσπάθειες στο πεδίο μαζί με τις τοπικές δυνάμεις που ανταποκρίθηκαν πρώτα. 

Ενεργοποιήθηκαν επίσης τρεις ομάδες, από την Πολωνία, τη Σλοβακία και τη Ρουμανία, συνολικά 150 πυροσβέστες, επισήμανε ο Μπαλάς Ουζβάρι, συμπληρώνοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχουν προτοποθετημένοι πυροσβέστες, από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Μάλτα, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και το σύστημα Copernicus.

Διαβάστε επίσης: Ιαπωνία | Θα ρίξει πυρηνικά απόβλητα από τη Φουκουσίμα στον ωκεανό

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This