ΔΕΘ | Ντεμπούτο του Polaris MRZR των ΕΤΑ με ηλεκτρο-οπτικό σύνολο της FLIR
Defence Redefined
Published on 10/09/2023 at 21:08

Επίσκεψη στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποίησε η ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED. 

Polaris MRZR D4 των ΕΤΑ με ηλεκτρο-οπτικό σύνολο της FLIR

Από τα εκθέματα ξεχωρίσαμε μεταξύ άλλων το όχημα παντοδαπούς εδάφους των ΕΤΑ, το Polaris MRZR D4, στο οποίο ξεχώριζε το πρόσφατα εγκατεστημένο ηλεκτρο-οπτικό σύνολο της FLIR.

Τα ΕΤΑ πρόσφατα παρέλαβαν 4 τέτοια οχήματα ενώ 2 στάλθηκαν για 1η φορά και στην διεθνή άσκηση “Bright Star” η οποία διεξάγεται στην Αίγυπτο από 31 Αυγούστου έως 14 Σεπτεμβρίου 2023, και στην οποία συμμετέχει και η Εθνική Φρουρά.

Διαβάστε επίσης: BRIGHT STAR 2023 | Τμήμα Μηχανοκίνητου Πεζικού της Εθνικής Φρουράς για πρώτη φορά στη μεγάλη άσκηση στην Αίγυπτο

Το όχημα Polaris MRZR χαρακτηρίζεται από τα στελέχη του ΕΤΑ ως πολύ αξιόλογο για την εκτός δρόμου κίνηση και την ευελιξία του. Το όχημα διαθέτει κινητήρα σχεδόν 900 κ.ε με απόδοση 90 ίππους, επιλεκτική 4-κίνηση, δυνατότητα αερομεταφοράς και μπορεί να φιλοξενήσει 4 στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων με πλήρη φόρτο. 

Φωτογραφία από το εσωτερικό του οχήματος ειδικών επιχειρήσεων Polaris MRZR. Διακρίνεται η οθόνη Raymarine με απεικόνιση της θερμικής κάμερας και η συσκευή ασφαλούς ανταλλαγής δεδομένων.

Πρόσφατα στο όχημα που επιδεικνύεται στην έκθεση εγκαταστάθηκε το ηλεκτρο-οπτικο σύνολο με κάμερα ημέρας και νύκτας της FLIR. 

Το ηλεκτρο-οπτικό σύνολο της FLIR

Ειδικότερα η κάμερα ημέρας υψηλής ευκρίνειας του συστήματος επί εκτεινόμενου ιστού διαθέτει μεγέθυνση Χ30 και της νύχτας (θερμική) Χ4. Το σύστημα μπορεί να μεταδίδει ζωντανά δεδομένα μέσω κεραίας 4G και είναι ελεγχόμενο από τη θέση του συνοδηγού. 

Κεραία 4G

Στο πίσω μέρος του οχήματος είναι εγκατεστημένοι και 2 συσσωρευτές για τροφοδοσία του ηλεκτρο-οπτικού συστήματος και των λοιπών ηλεκτρικών συσκευών όπως ο ασύρματος της σειράς 9200 της Thales και το δορυφορικό τηλέφωνο.

Στα λοιπά χαρακτηριστικά του οχήματος συμπεριλαμβάνεται ο βραχίονας για πολυβόλο 5,56 χιλ. και οι βάσεις για στήριξη του ατομικού οπλισμού του πληρώματος. 

Διαβάστε επίσης: Οχήματα Παντοδαπούς εδάφους POLARIS 4X4 | Μια δυνητική επιλογή και για τις Κυπριακές Ειδικές Δυνάμεις

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This