Δένδιας | Δημιουργία θόλου antidrone για τις Ένοπλες Δυνάμεις – VIDEO
Defence Redefined
Published on 26/01/2024 at 16:30

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού (Δ’ ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ», από τον Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο στον Αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο.

Κατά την ομιλία του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην«ατζέντα 2030», τα εξοπλιστικά προγράμματα και ιδιαίτερα αναφορά έκανε σε σύστημα θόλου antidrone για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως στο πλαίσιο της «ατζέντας 2030» υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας ενός θόλου antidrone για τις Ένοπλες Δυνάμεις, δηλαδή των μέσων αυτών που θα επιτρέπουν στις Ένοπλες Δυνάμεις να επιχειρούν προστατευμένες από την απειλή των drones.

Αναφέρθηκε μάλιστα στο σήμα της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, το οποίο αναγράφει τη φράση «υπό σκιή», από τη Μάχη των Θερμοπυλών, κάτι που όπως ανέφερε μπορεί να ισχύσει απολύτως σε αυτή την περίπτωση.

Πρόθεσή της κυβέρνησης, συμπλήρωσε, είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις να επιχειρούν  στο σύγχρονο πολύπλοκο περιβάλλον υπό την κάλυψη ενός εξελιγμένου θόλου antidrone.

Με πληροφορίες από: ΥΠΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Συστήματα Anti-Drones | Παρουσίαση Drone Dome και Sapsan-Bekas

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This