Γερμανία και Νορβηγία | Kongsberg, Diehl και MBDA Deutschland προς ανάπτυξη νέου υπερηχητικού πυραύλου κρούσης
Defence Redefined
Published on 14/05/2024 at 14:00

Η Νορβηγική Kongsberg Defense & Aerospace, καθώς και οι γερμανικές εταιρείες Diehl Defense και MBDA Deutschland ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν έναν υπερηχητικό πύραυλο κρούσης, γνωστό ως 3SM Tyrfing (ένα μαγικό σπαθί στη σκανδιναβική μυθολογία), για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Γερμανίας και της Νορβηγίας.

Όπως ανακοινώθηκε, το έργο προσβλέπει στην ανάπτυξη ενός υπερηχητικού πυραύλου κρούσης μεγάλων αποστάσεων, με δυνατότητα ελιγμών.

Η συμφωνία για το 3SM Tyrfing ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, όταν το πρόγραμμα μπήκε σε προκαταρκτική ανάπτυξη. Η προσπάθεια απαιτούσε περαιτέρω επενδύσεις και οι εταιρείες που συμμετείχαν έχουν πλέον συνάψει επίσημη συμφωνία συνεργασίας.

Το εν λόγω βλήμα θα διαδεχθεί το Naval Strike Missile (NSM) που χρησιμοποιείται επί του παρόντος σε πλοία του νορβηγικού ναυτικού από το 2035, με επακόλουθη ανάπτυξη να αναμένεται και για το γερμανικό ναυτικό. Η Γερμανία αναμενόταν να ανακοινώσει τα σχέδιά της για να θέσει σε υπηρεσία  το 3SM Tyrfing αργότερα φέτος.

Αν και συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ή προδιαγραφές απόδοσης του 3SM παραμένουν άγνωστες, ένα ενδεικτικό concept που αποκαλύφθηκε από το Νορβηγικό Υπουργείο Άμυνας και την Kongsberg πέρυσι πρότεινε ότι ο πύραυλος θα αξιοποιήσει προηγμένη πρόωση ramjet στερεού καυσίμου, που παρουσιάστηκε μέσω της συνεργατικής πρωτοβουλίας Νορβηγίας/ΗΠΑ Tactical High-Speed ​​Offensive Ramjet Extended Range (THOR-ER).

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νορβηγίας και της Γερμανίας, καθώς και οι αντίστοιχοι ερευνητικοί τους οργανισμοί, θα συνεργαστούν επίσης με τις τρεις εταιρείες.

Διαβάστε επίσης: Νορβηγία – Γερμανία | Ανάπτυξη πυραύλου κρούσης επόμενης γενιάς με την Kongsberg

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This