Γερμανία | 2,4 δις για ατομικό εξοπλισμό και ρουχισμό – Το σύστημα MOBAST
Defence Redefined
Published on 31/08/2024 at 20:03

Ο Γερμανικός στρατός ανακοίνωσε πως προχώρησε σε παραγγελία επιπλέον εξαρτήσεων και ατομικού ρουχισμού, αξίας 2,4 δις ευρώ. 

Συγκεκριμένα, ο Γερμανικός στρατός αγοράζει επιπλέον 122000 νέα κράνη και 305000 συστήματα MOBAST (αρθρωτές ατομικές εξαρτήσεις), 150000 σετ ένδυσης μάχης και 250000 νέα αρθρωτά σακίδια πλάτης. Υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος του 2025 όλα τα στελέχη του γερμανικού στρατού θα διαθέτουν το σύστημα MOBAST.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2022, ο Γερμανικός στρατός προχώρησε σε αντίστοιχη παραγγελία αξίας 2,3 δις ευρώ.

Το σύστημα MOBAST

Το αρθρωτό βαλλιστικό σύστημα στρατιώτη MOBAST (Modular Ballistic Protection and Carrying Equipment Soldier) αποτελείται από ένα βαλλιστικό προστατευτικό γιλέκο με το ίδιο επίπεδο προστασίας με το προστατευτικό γιλέκο πεζικού και περιλαμβάνει επίσης και υποπροστατευτικό γιλέκο. Όπως αναφέρει ο στρατός, οι βαλλιστικές πλάκες προστατεύουν το σώμα από σφαίρες διαμετρήματος 7,62×51 χιλ και το υποπροστατευτικό από σφαίρες 9χιλ και θραύσματα.

Λόγω της αρθωτής του δομής, μπορούν να προστεθούν στοιχεία προστασίας από θραύσματα για τον λαιμό και τον ώμο, τη βουβωνική χώρα, την προστασία του άνω βραχίονα και του μηρού. Περιλαμβάνει επίσης ένα “βαλλιστικό εσώρουχο”, το οποίο προστατεύει τον κορμό από πιο μικρά θραύσματα. Περιλαμβάνει επίσης και τις απαραίτητες θήκες για γεμιστήρες και άλλου είδους εξοπλισμό. 

Επιπλέον, στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το σακίδιο πλάτης 80L και το σακίδιο 24 ωρών 30L.

Με πληροφορίες από: Bundeswehr

Διαβάστε επίσης: Οι νέες εξαρτήσεις της Εθνικής Φρουράς στην παρέλαση – Με ειδική βαφή τα τεθωρακισμένα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This