Β. Κορέα | Νέα πυραυλική δοκιμή – Συγκαλείται το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ν. Κορέας
Defence Redefined
Published on 24/03/2022 at 11:58

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση πυραύλου “αγνώστου τύπου” προς ανατολική κατεύθυνση, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, καθώς η Πιονγκγιάνγκ συνεχίζει τη σειρά των οπλικών δοκιμών που πολλαπλασίασε από την αρχή της χρονιάς.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στον Κυανό Οίκο.

Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας έστειλε επείγον σήμερα προς όλα τα πλοία κοντά στις ακτές, καθώς θεωρούσε πως υπήρχε κίνδυνος ο βαλλιστικός πύραυλος να πέσει εντός της ιαπωνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Αργότερα εκτίμησε πως πλέον έχει πέσει, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το πού.

Το νοτιοκορεάτικο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ θεωρεί πως δοκιμάστηκε διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM).

Η Πιονγκγιάνγκ τηρούσε μέχρι σήμερα το μορατόριουμ που είχε επιβάλλει η ίδια στον εαυτό της όσον αφορά τις δοκιμές ICBM και πυρηνικών όπλων, αφότου άρχισαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέα Κιμ Γιονγκ Ουν και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το 2018. Όμως η διαπραγμάτευση εκείνη απέτυχε και οι προσπάθειες του αμερικανού νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν να αρχίσουν νέες δεν έχουν καρποφορήσει.

Τον Ιανουάριο, η Πιονγκγιάνγκ άφησε να εννοηθεί πως θα τερμάτιζε το μορατόριουμ. Κατόπιν, προχώρησε σε αριθμό-ρεκόρ οπλικών δοκιμών, εκτοξεύοντας μεταξύ άλλων πυραύλους που υποστήριξε ότι ήταν υπερηχητικοί, καθώς και πυραύλους μέσου βεληνεκούς, κάτι απαγορευμένο θεωρητικά, δυνάμει αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τις νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις, την περασμένη εβδομάδα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου απέτυχε. Αναλυτές εκτίμησαν πως επρόκειτο για δοκιμή του πυραύλου Hwasong-17. Την Κυριακή, η Βόρεια Κορέα δοκίμασε εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων.

Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε νωρίτερα σήμερα η Βόρεια Κορέα έπεσε στη θάλασσα εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ιαπωνίας. Κατά τις ιαπωνικές αρχές, έπεσε κάπου 170 χιλιομέτρων δυτικά από την ιαπωνική νομαρχία Αομόρι (βόρεια) στις 15:44 (τοπική ώρα· 08:44 ώρα Ελλάδας).

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία | Άρνηση της Ελλάδας για αποστολή πρόσθετης αμυντικής βοήθειας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
RNMB ARIADNE | Το πρώτο μη επανδρωμένο σύστημα ανίχνευσης θαλάσσιων ναρκών παρέλαβε η Βρετανία

RNMB ARIADNE | Το πρώτο μη επανδρωμένο σύστημα ανίχνευσης θαλάσσιων ναρκών παρέλαβε η Βρετανία

Η Βρετανία παρέλαβε το πρώτο μη επανδρωμένο σύστημα ανίχνευσης θαλάσσιων ναρκών. Το σύστημα αναπτύσσεται από την εταιρεία Thales, στα πλαίσια του Γαλλο-Βρετανικού προγράμματος αντιμέτρων για θαλάσσιες νάρκες…

Pin It on Pinterest

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
Γάζα | Η μεγαλύτερη κλιμάκωση μετά την εκεχειρία – Πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές
Ουκρανία | Διορισμός νέου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου – Μετασχηματισμός Ενόπλων Δυνάμεων
Λιβύη  | Ανακοίνωση γύρου αδειοδότησης για εκμετάλλευση ενεργειακών πόρων
undefined
undefined
Γάζα | Η μεγαλύτερη κλιμάκωση μετά την εκεχειρία – Πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές
ΚΣΕΔ | Επιχείρηση διάσωσης ανοικτά του Κάβο Γκρέκο – Νεκροί και τραυματίες
DYNAMIC MANTA 25 | ΝΑΤΟϊκή άσκηση με συμμετοχή Ελλάδας και Τουρκίας στη Μεσόγειο – Φωτογραφίες
Συντριβή F-4 | Αποκαλυπτήρια για το μνημείο των δύο πεσόντων αεροπόρων
Εθνική Φρουρά | Στρατιωτικοί Σκοπευτικοί Αγώνες Ελεύθερων Σκοπευτών Ειδικών Αποστολών – Ακροβολιστών
RNMB ARIADNE | Το πρώτο μη επανδρωμένο σύστημα ανίχνευσης θαλάσσιων ναρκών παρέλαβε η Βρετανία
undefined
Share This