Βόρεια Κορέα | Απέτυχε η δεύτερη προσπάθεια εκτόξευσης κατασκοπευτικού δορυφόρου
Defence Redefined
Published on 24/08/2023 at 12:07

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι η δεύτερη απόπειρά της να εκτοξεύσει έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο σε τροχιά απέτυχε την Πέμπτη, αλλά υποσχέθηκε να προσπαθήσει ξανά τον Οκτώβριο,  όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η πρώτη του προσπάθεια τον Μάιο κατέληξε επίσης σε αποτυχία όταν ο νέος πύραυλος Chollima-1 συνετρίβη στη θάλασσα.

Η πυρηνικά οπλισμένη χώρα επιδιώκει να τοποθετήσει τον πρώτο της στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο σε τροχιά, λέγοντας ότι σχεδιάζει έναν στόλο δορυφόρων για να παρακολουθεί τις κινήσεις των αμερικανικών και νοτιοκορεατικών στρατευμάτων.

Η πρώτη και η δεύτερη φάση της πτήσης του πυραύλου ήταν φυσιολογικές, όμως η εκτόξευση απέτυχε εξαιτίας σφάλματος στο σύστημα επείγουσας πυροδότησης κατά τη διάρκεια της τρίτης φάσης της πτήσης, ανέφερε το KCNA.

Η εκτόξευση προκάλεσε μια προειδοποίηση έκτακτης ανάγκης στην Ιαπωνία λίγο πριν τις 4 το πρωί τοπική ώρα μέσω του συστήματος εκπομπής J-alert, λέγοντας στους κατοίκους του νοτιότερου νομού της Οκινάουα να καλυφθούν σε εσωτερικούς χώρους.

Περίπου 20 λεπτά μετά τον συναγερμό, η ιαπωνική κυβέρνηση συνέχισε με μια ειδοποίηση ότι ο πύραυλος είχε περάσει προς τον Ειρηνικό Ωκεανό και ήρε την προειδοποίηση έκτακτης ανάγκης.

Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου, ο Ιάπωνας Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Χιροκάζου Ματσούνο είπε ότι οι επαναλαμβανόμενες εκτοξεύσεις πυραύλων αποτελούν απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια. 

Η Σεούλ, το Τόκιο και η Ουάσιγκτον καταδίκασαν την εκτόξευση του Μαΐου ως πρόκληση και παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαγορεύουν τη χρήση τεχνολογίας βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

Η Νότια Κορέα ανέκτησε τμήματα αυτού του αποτυχημένου πυραύλου, συμπεριλαμβανομένου του ωφέλιμου φορτίου του δορυφόρου, το οποίο είπε ότι δεν φαίνεται να έχει στρατιωτική ικανότητα.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκή Ένωση – Νότια Κορέα | Συμφωνία για ανάπτυξη σύμπραξης ασφαλείας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This