Βρετανοί Πεζοναύτες εκπαίδευσαν σε 6 μήνες σχεδόν 1000 Ουκρανούς σε αμφίβιες επιχειρήσεις
Defence Redefined
Published on 11/08/2023 at 15:20

Οι Βρετανοί Πεζοναύτες (Royal Marines) έχουν εκπαιδεύσει σε έξι μήνες σχεδόν 1000 Ουκρανούς πεζοναύτες σε αμφίβιες και καταδρομικές επιχειρήσεις.

Κάθε ομάδα υποβλήθηκε σε ένα αυστηρό πρόγραμμα εκπαίδευσης διάρκειας πέντε εβδομάδων, αναπτύσσοντας ατομικές δεξιότητες όπως η διαβίωση και επιβίωση στο πεδίο, πρώτες βοηθειών μάχης, μάχη εκ του συστάδην και βελτίωση φυσικής κατάστασης. 

Οι φωτογραφίες πυο δημοσίευσαν οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις απεικονίζουν μεταξύ άλλων εκπαίδευση σε αμφίβιες και αποβατικές επιχειρήσεις, χειρισμό λέμβων, τακτικές περιπόλου, κατάληψη ακτής, ημερήσιες και νυχτερινές ασκήσεις σε δασικές περιοχές, μάχη αστικού περιβάλλοντος καθώς και χειρισμό ατομικού τυφεκίου, αντιαρματικά NLAW, αντιαεροπορικά Stinger, drones και όλμους. Εκπαιδεύτηκαν επίσης στην αναγνώριση και κατεδάφιση με χρήση εκρηκτικών των αμυντικών εμποδίων Dragon’s Teeth που έχουν εγείρει οι Ρωσικές δυνάμεις.

Η εκπαίδευση όπως αναφέρει το βρετανικό ΥΠΑΜ, θα ενισχύσει την ικανότητα της Ουκρανίας να αναπτύξει τη δική της αμφίβια δύναμη αλλά υποστηρίζει και γενικότερα μια διεθνή ιδέα προγράμματος εκπαίδευσης για πεζοναύτες.

Πέραν των 20000 οπλιτών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν ήδη εκπαιδευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις αρχές του 2022.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Ανακοινώνει κατάρριψη 13 ουκρανικών drones με στόχο τη Μόσχα και την Κριμαία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This