Αμυντική συνεργασία Γερμανίας – Αυστραλίας | Παραγωγή οχημάτων Boxer, προμήθεια ναρκών θαλάσσης και κοινές ασκήσεις
Defence Redefined
Published on 30/08/2023 at 09:30

Σημαντικά βήματα σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στην αναβάθμιση της αμυντικής σχέσης μεταξύ Γερμανίας και Αυστραλίας. 

Συγκεκριμένα, η Γερμανία και η Αυστραλία συμφώνησαν στην εξαγωγή 100 οχημάτων αναγνωρίσεως Boxer (Boxer Combat Reconnaissance Vehicles – CRV) που θα παραχθούν στην Αυστραλία, στο εργοστάσιο της Rheinmetall, Military Vehicle Centre of Excellence (MILVEHCOE), στο Redbank στο νοτιοανατολικό Queensland, μαζί με οχήματα Boxer που θα παραχθούν για τις ένοπλες δυνάμεις της Αυστραλίας.

Το schwerer Waffenträger Infanterie (sWaTrInf) βασίζεται στο Boxer CRV του Αυστραλιανού Στρατού. Είναι όχημα μάχης 8×8 εξοπλισμένο με πυργίσκο Lance δύο ατόμων και ο κύριος οπλισμός αποτελείται από το αυτόματο πυροβόλο της Rheinmetal,l MK30-2 ABM, το οποίο διαθέτει και το γερμανικό TOMA Puma. Μακροπρόθεσμα, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις σκοπεύουν να προμηθευτούν περισσότερα από 100 Boxer sWaTrInf για να αντικαταστήσουν το σημερινό Wiesel ώστε να επιχειρεί ως πλατφόρμα άμεσης τακτικής υποστήριξης πυρός για τις μονάδες πεζικού. Η παράδοση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2025.

Επίσης, από τις 22 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2023, πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία η πολυεθνική άσκηση Talisman Sabre, με τη συμμετοχή του γερμανικού στρατού. Η άσκηση περιελάμβανε αποβατικές επιχειρήσεις, ελιγμούς με επίγειες δυνάμεις, εναέριες και ναυτικές επιχειρήσεις. Στην άσκηση συμμετείχαν 170 στρατιώτες του γερμανικού στρατού και 40 στελέχη του γερμανικού ναυτικού. Παρών στην Αυστραλία για την άσκηση και υπογραμμίζοντας τη σημασία της αμυντικής συνεργασίας Γερμανίας-Αυστραλίας, ήταν ο αντιστράτηγος Alfons Mais, ανώτατος διοικητής του γερμανικού στρατού όπου επισκέφθηκε και τη Rheinmetall Defense Australia.

Επιπλέον, η RWM Italia S.p.A., θυγατρική της Rheinmetall AG στην Ιταλία, κέρδισε παραγγελία από την Κοινοπολιτεία της Αυστραλίας για την παράδοση σημαντικής ποσότητας έξυπνων θαλάσσιων ναρκών οι οποίες μπορούν να αναπτυχθούν από διαφόρων ειδών πλατφόρμες. Η παραγγελία είναι αξίας χαμηλού τριψήφιου εύρους εκατομμυρίων ευρώ με ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της παραγγελίας τα επόμενα χρόνια. Οι τύποι και ο αριθμός των θαλάσσιων ναρκών που θα παρασχεθούν είναι απόρρητοι, αλλά η παράδοση αναμένεται να ξεκινήσει φέτος.

Με πληροφορίες από: Rheinmetall

Διαβάστε επίσης: Αυστραλία | Επιλέγει το AS21 Redback της Hanwha ως το επόμενο Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης πεζικού

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This